NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
“Mijn architectuur omschrijf ik graag als architectuur op maat van iedereen”
Gebouwen om de tijd te trotseren.

“Mijn architectuur omschrijf ik graag als architectuur op maat van iedereen”

“Weet je, wat wonen betreft hebben mensen allemaal dezelfde wensen: het geheel moet een persoonlijke stijl uitstralen, alle comfort bieden en inspelen op de noden van elke dag. We weten dus wat ons te doen staat. Maar de omstandigheden zijn altijd anders en daar ligt dan weer de uitdaging”, stelt architect Koen Hofmans.

Koen Hofmans hecht veel belang aan teamwork.

We schrijven 1974 als de vader van Koen, Hugo Hofmans, zijn architectenbureau op de kaart zet. Dertien jaar hebben Hugo en Koen nauw samengewerkt. “Zo heb ik de kneepjes van het vak geleerd, waarbij detaillering en precisie hoog in het vaandel werden gedragen. Dat typeert ons kantoor nog steeds. De huiselijke sfeer brengt iedereen naar hier, voor residentiële projecten, verbouwingen en het ontwikkelen van appartementsgebouwen.” Vandaag zijn we meer dan duizenden projecten later. Zaakvoerder Koen Hofmans en collega’s vormen samen een sterk en hecht team dat telkens weer elk project volledig coördineert en komt tot een prachtig eindresultaat, exact op maat en naar wens van de bouwheer. 

Goed wonen voor iedereen 

Architecten Hofmans werkt onder de noemer ‘all architectural design’. “We willen graag iedereen van dienst zijn omdat eenieder tenslotte recht heeft op goed, stijlvol en luxueus wonen. Elke samenwerking met eender welke opdrachtgever begint bij ons met een luisterend oor. Eens we een duidelijk zicht hebben op de thuishaven die men ambieert, kunnen we daar concreet naar toewerken, zowel qua vormgeving als invulling van het concept.” Mensen dromen van een eigen gezellige stek en het is aan de architecten om die weg mee te bewandelen, van a tot z. 

Veel aandacht voor esthetiek bij Koen Hofmans, inclusief bijzonder functioneel gebruik van de binnenruimte.

Aanstekelijk creatief

Waar maken Koen en co het verschil om de hoge verwachtingen bij de klant in te lossen? Door het tijdloos karakter zal de architectuur van Hofmans niet gauw gedateerd ogen. Verhoudingen die perfect kloppen. Esthetiek en functionaliteit gaan samen. Binnen een strak kader steekt steeds die speelse en aanstekelijke creativiteit de kop op. De mooie mix van waardevolle materialen valt extra op door de originele wijze van assorteren. 

Het interieur in lijn met de architectuur, sober en speels.

Circulair avant la lettre

“Over circulair bouwen heeft men tegenwoordig de mond vol. Maar ik durf met de hand op het hart zeggen dat wij daar al meer dan tien jaar mee begaan zijn.” Nu het thema actueler is dan ooit, met als doel onze wereld duurzamer, energie- en natuurvriendelijker te maken, wil Koen Hofmans zijn engagement beslist nog duidelijker onderschrijven en waarmaken in de praktijk.

Duurzame bouwmaterialen in een originele setting.

Genieten van totaalplaatje 

Last but not least is men bij Architecten Hofmans bekommerd om de organische integratie van het bouwwerk in de omgeving. De dialoog tussen die twee straalt immers af op het totaalplaatje. Als architect streeft Koen Hofmans steeds naar de ultieme kwaliteit en dus tevredenheid bij de bouwheer over heel de lijn, van ontwerp over bouwproces tot oplevering.  

Of hoe strak toch een zekere authenticiteit ademt.

Elk ontwerp is doordacht en volledig op maat. Steeds in samenspraak met de bouwheer ook, en met oog voor functionaliteit en esthetiek. Koen Hofmans tekent met passie, voortdurend zoekend naar nieuwe uitdagingen met verschillende materialen en evoluerende maatschappelijke veranderingen. “In ons werk voel je de scholing van oudsher, maar we reiken steeds eigentijdse oplossingen aan.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details