Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

NL | FR

Nieuws

Minimalistisch effect, maximaal gebruiksgemak

L-09—foto-1
Cartoon maakt geïntegreerde ledverlichting haalbaar.

Tekst | Anastasia Verleysen

Beeld | Novalux

19 november 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Naar Architect@Work kom je met innovatieve en creatieve concepten die indruk maken op de aanwezigen. Het Italiaanse Novalux stelde tijdens haar eerste deelname in Kortrijk de Cartoon Lighting voor, ledprofielen ingewerkt in gyproc die het installatiegemak aanzienlijk verhogen. 

De Cartoon Lighting reeks is een koploper op het vlak van inbouwverlichting. De ledlichtlijn heeft een lengte van twee meter en is rechtstreeks geïntegreerd in een gipsplaat. Je kan er naar hartenlust mee combineren en spelen tot je het gewenste resultaat bereikt. “Architect@Work is een beurs waar de aanwezigen zeer doelgericht op zoek gaan naar nieuwe concepten. We ontvingen al veel enthousiaste reacties op ons product”, zegt lighting consultant Margot Herbots. “Veel architecten willen dit graag in hun ontwerp opnemen, maar vaak kost het veel geld en veel tijd om zulke zaken te integreren en monteren. Nu bieden we hen een haalbaar, strak en kwalitatief alternatief aan.”

De vele mogelijkheden van Novalux ontdek je vanaf 2022 in de Novalux Studio in Antwerpen. (Beeld: Nick Cannaerts)

Naadloos werken

Cartoon Lighting kan je zowel op het plafond als aan de muur integreren. Of je maakt de overgang met de beschikbare binnen- en buitenhoeken. De profielen bestaan in een breedte van 9, 16 en 33 millimeter. “Deze verlichting laat toe om al van in de ontwerpfase de architecturale lijnen van een gebouw te volgen. Ze worden standaard geleverd met twee afdekplaatjes waardoor ze makkelijk ingeslepen kunnen worden. Zo kan je volledig naadloos werken”, vult collega Pierrette Verhoeven aan. “Een perfecte afwerking en minder montagewerk zijn de belangrijkste voordelen van dit systeem. De profielen zijn beschikbaar in een lengte van 2 meter, die je ter plaatse nog op maat kan verzagen.”

Novalux bestaat al 70 jaar en maakt deel uit van de SLV Lighting Group. Volgend jaar opent de Novalux Studio in de Kloosterstraat in Antwerpen, waar je kan kennismaken met hun innovatieve designs.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via ArchiComm? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details