NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Nieuw in Brussel: Hoogwaardige architecturale verlichting

Nieuw in Brussel: Hoogwaardige architecturale verlichting

Opening van showroom in Brussel
XAL, Wever & Ducré, Wästberg

XAL werkt samen met verlichtingsontwerpers, architecten en planners om op maat gemaakte armaturen van de hoogste technische standaard te ontwikkelen met een indrukwekkende stijl en esthetiek. Op 18 oktober gingen de deuren van een maar liefst 165m² showroom open in de Gare Maritime te Brussel. Naast XAL zult u er ook het Belgische merk WEVER & DUCRÉ en het Zweedse designmerk Wästberg vinden.

Modern design ontmoet architecturaal erfgoed

Gelegen in de Gare Maritime, langs het kanaal in het progressieve stadsdeel Tour & Taxis, maakt de showroom deel uit van een creatieve hub dat onverwachte winkel-, werk- en ontmoetingservaringen combineert. Voorheen was dit het grootste goederenstation van Europa. Gare Maritime is nu getransformeerd tot een overdekte stad in Brussel. Onder een indrukwekkend stalen dak hebben Neutelings Riedijk Architecten de nieuwe Gare Maritime ontworpen als een stadsdistrict; ‘een stad waar het nooit regent’. De houten structuren geven de locatie een zeer warme en gezellige sfeer. De plek en de omliggende herontwikkelde buurt zijn een must-see voor architecten, en wordt gezien als een nieuwe lifestyle bestemming.

Diversiteit van licht

Licht vormt, accentueert en ontwerpt wat we zien. De nieuwe showroom van XAL in Brussel, ontworpen door de Oostenrijkse architecten FIPE, volgt het concept van het creëren van werelden van licht. Alle facetten van moderne verlichtingstechnologieën en innovatieve verlichtingsoplossingen worden gepresenteerd en kunnen van dichtbij worden beleefd in de Light Experience Room. Ervaar licht in 360° en laat onze op maat gemaakte lichtshow u inspireren, van dynamisch en levendig tot sfeervol en rustig. Stap de showroom binnen en dompel uzelf onder in een zorgvuldig samengestelde collectie innovatieve armaturen die naadloos integreren in architectonische visies. Van elegante en moderne ontwerpen tot tijdloze klassiekers, ontdek de perfecte verlichting in de showroom om een passende, unieke sfeer te creëren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details