NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Nieuwe kreon stone collectie met albast: subtiel en decoratief

Nieuwe kreon stone collectie met albast: subtiel en decoratief

Verlichtingsexpert kreon stelt de nieuwe stone collection voor, een reeks armaturen afgewerkt met minerale albast: een uniek gekleurde, zachte en transparante steen. De collectie bestaat uit vijf armaturen, waaronder nieuwkomer oran stone wall. Kreon zet zo in op het decoratieve aspect van high-end verlichting, een trend die in de verlichtingssector steeds meer opkomt. De minerale steen is een populaire afwerking voor klassevolle en subtiele verlichting, omwille van de schoonheid van het materiaal en de verspreiding van een warm, zacht licht. 

Albast: een populaire afwerking bij decoratieve sfeerverlichting  

De unieke steensoort is een halfkristal dat bestaat uit gips en werd doorheen de geschiedenis voornamelijk gebruikt voor het bewerken van decoratieve kunstvoorwerpen. Tegenwoordig wordt het ook gebruikt als grondstof bij sieraden, lampen en andere decoratieve objecten. Het heeft zijn populariteit te danken aan zijn verfijnde uitstraling en de manier waarop er licht doorgloeit. Het kleurbereik van albast is heel breed. De meest voorkomende tint is wit met gekleurde aders en unieke bewolking. Behalve de klassieke transparante witte kleur, bestaat ook karamelkleurige, lichtgele, roze en blauwe albast.  

Witte albast straalt puurheid en elegantie uit  

Designer Kristof Pycke koos voor een afwerking met witte, heldere albast wat de armaturen een pure en natuurlijke elegantie geeft en zo perfect past bij het DNA van kreon. Bovendien voegt albast subtiliteit en klasse toe aan de armaturen waardoor het statement pieces vormen binnen het interieur en architectuur. Tot nu zette minimalisme de trend, maar de laatste jaren merkt kreon dat een decoratieve look en feel in verlichting steeds populairder wordt. Door subtiele detailleringen van zowel vorm als afwerking toe te voegen in de nieuwe stone collectie, speelt kreon hierop in. 

Transparantie zorgt voor uniek lichtspel  

De half doorschijnende kalksteen in de stone collectie laat het licht op een bijzondere manier doorschijnen voor een gelijkmatig zacht en warm licht.

“Albast heeft een fijne, egale korrel met ijzeroxide, waardoor een bruine vertroebeling en adering in de steen ontstaat. De kreon stone collectie wordt gekenmerkt door een gloed van licht die een aangename sfeer creëert door het doorschijnende minerale materiaal. Bovendien hebben de pendelarmaturen een diffuse neerwaartse lichtbundel die zorgt voor extra licht op horizontale oppervlakken” aldus Kristof Pycke, Hoofd Product Development en Art Director bij kreon. 

Vernieuwde armaturen krijgen elegante look en feel  

Kreon koos ervoor om enkele bestaande armaturen te bewerken met albast. Aan de oran pendant collectie zijn pendelarmaturen met ronde of vierkante albasten lichtmodules toegevoegd. Door de neerwaartse lichtbundel, verspreiden de modules extra licht op horizontale oppervlaktes. Oran in-line, een reeks wand- en plafondarmaturen, wordt uitgebreid met een half-ingebouwde armatuur afgewerkt met een albasten schijf wat zorgt voor een unieke en poëtische toets. 

De kreon oran object stone, een decoratieve tafellamp, werd voorzien van albasten lamp dat het licht op een zachte en gelijkmatige manier doorlaat. Daarnaast werd kreon kagi afgewerkt met albast. Deze albasten afwerking voegt een natuurlijke elegantie toe aan het design van de armatuur. 

Kreon oran stone wall als nieuwkomer in de stone collectie   

De oran wall is een nieuwe wandlamp die enkel verkrijgbaar is in een afwerking met albast. De precieze afmetingen en bewolking van de albasten schijf verschillen omdat elk stuk aan de hand van ambachtelijke productietechnieken vervaardigd wordt. oran wall stone is een unieke oriëntatielamp die het licht op een gelijkmatige manier verspreidt. De uitgesproken transparantie suggereert openheid, zorgt voor een authentieke sfeer en ademt klasse en kwaliteit.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details