NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Nieuwe reeks niet-thermische geïsoleerde profielsystemen

Nieuwe reeks niet-thermische geïsoleerde profielsystemen

De hedendaagse architectuur wordt gekenmerkt door een minimalistisch design en de integratie van grote glaspartijen, voor een maximale lichtinval en transparantie. Bovendien kiezen architecten en bouwheren meer dan ooit voor stalen elementen. De specialisten van Forster Profile Systems volgen de ontwikkelingen op de voet en vertalen de trends naar innovatieve profielen voor beglaasde ramen, deuren, glasdakconstructies en gevels. Vandaag breidt de Zwitserse fabrikant zijn reeks niet-geïsoleerde stalen profielen voor interieurtoepassingen uit met de Presto XS reeks. Deze volledig recyclebare profielsystemen uit honderd procent staal worden gekenmerkt door een beperkte aanzichtbreedte en een gemakkelijke verwerking. Dejond uit Wilrijk staat in voor de exclusieve verdeling van deze profielen in België.

De profielen hebben een aanzichtbreedte van slechts 23 millimeter bij vaste ramen en 45 millimeter bij opendraaiende elementen.

Onder het motto ‘Metaal met een meerwaarde’ staat Dejond bekend als producent van de Tubtara® blindklinkmoeren, maar vooral ook als verdeler van metalen platen, buizen, staven en profielen, hoogwaardige mechanische bevestigingsmaterialen en bouwsystemen. “Onze afdeling focust op de verdeling van de profielsystemen van het gerenommeerde merk Forster”, vertelt Luc Hermans, afdelingsverantwoordelijke Bouwsystemen. “Architecten en bouwheren maken steeds vaker gebruik van stalen elementen voor binnen- en buitentoepassingen in de meest uiteenlopende projecten. Om te voldoen aan hun wensen en eisen zetten de specialisten van Forster fors in op de ontwikkeling van nieuwe innovatieve profielen en profielsystemen en de optimalisatie van bestaande oplossingen.”

Het assortiment omvat verschillende types profielen, maar ook design glaslatten, zorgvuldig aangepaste dichtingen en hoogwaardig beslag.

Ruim aanbod

Het gamma omvat intussen diverse hoogwaardige stalen en roestvaststalen profielsystemen, met of zonder thermische onderbreking, al dan niet inbraak-, brand- of kogelwerend. Naargelang de toepassing kies je tussen de smalle thermisch niet-geïsoleerde profielen van de Norm serie, de superslanke thermisch geïsoleerde profielsystemen van de Unico (XS) familie, de Fuego Light systemen voor brandwerende toepassingen of de Thermfix Vario voor gevelwanden, glasdakconstructies en verandabouw. De Omnia is een nieuwe reeks thermisch onderbroken profielen met een isolatiewaarde Ud vanaf 0,8 W/m²K en een akoestische isolatie tot 51 dB. En met de Presto serie ontwikkelde Forster een profielreeks voor thermisch niet-geïsoleerde deuren met een dubbele dichting en een vlakliggende vleugel en buitenkader.

Deze ultraslanke profielen sluiten perfect aan bij ontwerpen met een minimalistisch design en garanderen een maximale lichtinval en transparantie.

Nieuwe reeks superslanke profielsystemen

Vandaag breidt de Zwitserse fabrikant deze reeks niet-geïsoleerde profielen voor interieurtoepassingen uit met de nieuwe variant Presto XS. “Deze ultraslanke profielen zijn ideaal voor de productie van tijdloze vaste glaswanden, maar ook enkele of dubbele deuren met een respectievelijke breedte tot 1.200 of 2.400 millimeter  en een hoogte van maximaal 2.400 millimeter. Ze hebben een aanzichtbreedte van slechts 23 millimeter bij vaste ramen en 45 millimeter bij opendraaiende elementen. Zo sluiten ze perfect aan bij de hedendaagse moderne architectuur, waar een minimalistisch design centraal staat. Voor nieuwbouw, maar ook bij renovatie en restauratie van oude gebouwen. En er is meer, want hoe slanker de profielen, hoe groter het glasoppervlak en dat zorgt voor een maximale lichtinval en transparantie”, licht Hermans toe. “Het assortiment omvat verschillende types profielen, maar ook design glaslatten, zorgvuldig aangepaste dichtingen en hoogwaardig beslag. Elk van deze elementen kan gemakkelijk verwerkt worden, waardoor probleemloos en snel alle mogelijke constructies voor een breed scala aan interieurtoepassingen ontworpen en uitgevoerd kunnen worden. Of het nu standaardoplossingen of maatwerk betreft. Tot slot werd ook aan het milieu gedacht. Deze Presto XS profielen van Forster zijn namelijk uit honderd procent staal vervaardigd, wat ze bijzonder duurzaam en volledig recyclebaar maakt.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details