NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Niko focust op ‘easy to install’
De P40- en M40-detectoren passen in elk interieur.

Niko focust op ‘easy to install’

Niko ontwerpt oplossingen die gebouwen, zowel residentieel als niet-residentieel, beter laten werken voor iedereen die erin leeft en werkt. Met schakelmateriaal, met huisautomatisering en ook met innovatieve oplossingen voor lichtsturing.

“Wij blijven innoveren”, stelt Geert Cobbaut van Niko. “We zijn voortdurend aan de slag om het leven van onze klanten te vereenvoudigen. Dat betekent gebouwen slimmer maken en dat betekent op zijn beurt dat we onze detectoren steeds beter willen maken. Voor installateurs, voor architecten, voor adviseurs en ingenieurs en voor eindgebruikers. En de introductie van de P40 en M40-plafonddetectoren past perfect in onze filosofie.”

Van kantoren tot scholen, de P40- en M40-detectoren zijn van alle markten thuis.

Oog voor installateurs

Cobbaut: “Onze producten worden vakkundig gemonteerd door de installateur, die er dagelijks mee aan de slag gaat. Het spreekt dan ook voor zich dat we hen optimaal willen ondersteunen. ‘Easy to install’ is de drijfveer. En installeren gaat verder dan enkel de detector op de juiste plaats in het plafond monteren, ook het instellen via een intuïtieve en zeer toegankelijke app hoort erbij. Dit levert tijdswinst op voor de installateur, wat op zijn beurt een kostenwinst oplevert voor de opdrachtgever. De plafonddetectoren zijn door de SnapFit-montage met een eenvoudige draai- en klikbeweging geïnstalleerd terwijl het eenvoudige bedradingssysteem speciaal gereedschap onnodig maakt.”

Easy to install, muziek in de oren van de installateur. (Beeld: Rawpixel Ltd.)

Oog voor architecten

“Wat willen architecten het liefst”, stelt Cobbaut zichzelf de vraag. “Elegante, functionele ontwerpen. Gaat het over detectoren, dan zien ze die het liefst niet. Of zo min mogelijk. En de P40- en M40-detectoren beantwoorden met verve aan deze vraag. Door hun elegante en discrete look en een krachtig, modern ontwerp passen ze bovendien in elk interieur. Dezelfde designreeksen zijn ook beschikbaar voor alle sensoren in een project. Music to the ears. Bovendien bestaan verschillende versies met uiteenlopende detectiebereiken zodat bij een correcte planning het aantal detectoren tot een minimum kan worden beperkt. Een correcte planning is essentieel, daarom staan onze experten ook klaar om vanaf het begin van elk project mee te denken.” Standaard zijn de detectoren zwart of wit, maar met de beschikbare decoringen, aanpasbaar qua kleur, zijn andere afwerkingen mogelijk.

Oog voor eindgebruikers

In een gebouw wordt dagelijks geleefd en gewerkt door mensen die volop de voordelen van een goed werkend systeem ervaren. Cobbaut: “Het is dan ook mogelijk om daglichtsturing te combineren met instelbaar wit. Lichtsturing is namelijk meer dan alleen het licht aan- en uitschakelen. Een groter gebruiksgemak en een optimale energie-efficiëntie horen er ook bij. Instelbaar wit zet bovendien de mens centraal in de ontwikkeling van een verlichtingssysteem en het creëert dus een optimale werk-, leer- en leefomgeving. De lichtsterkte en de kleuren zijn aanpasbaar aan de uit te voeren taak om de beste omstandigheden voor ons dagelijks welzijn te creëren. De controle voor instelbaar wit zit geïntegreerd in de detectorreeks waardoor een investering in andere onderdelen niet meer nodig is.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details