NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Nog meer mogelijk met ultraslanke schuifdeuren
Uitzonderlijke hoogte en een panoramische breedte.

Nog meer mogelijk met ultraslanke schuifdeuren

Enkele jaren geleden introduceerde AluK het high-end schuifdeursysteem Infinium. De ultraslanke uitvoering is een antwoord op de vraag naar moderne architectuur. Omdat een product nooit echt af is, blijft AluK dit gamma verder optimaliseren. Zo komen er enkele nieuwe design- en configuratiemogelijkheden voor Infinium. Die nieuwigheden lanceert de fabrikant eind augustus tijdens Polyclose, samen met andere innovatieve ontwikkelingen.

Ultraslanke zichtlijnen en een middenstijl van amper 21 millimeter. Die unieke troeven typeren de Infinium-collectie. Het maakt dit schuifdeursysteem ideaal voor een moderne architectuur. Infinium biedt een onbeperkt zicht en maximale natuurlijke lichtinval, gecombineerd met een minimalistische uitstraling. Met de uitbreiding van de collectie is de waaier aan mogelijkheden nu nog groter. AluK schetst de nieuwkomers in de reeks: “We ontwikkelden onder andere een vlakke dempeloplossing. Het doorlopend zicht op vloerniveau, zonder onderbreking, realiseert een nog hogere esthetiek en ergonomie. Via de vlakke dorpel is de vleugel bovendien eenvoudig te monteren en te demonteren zonder breekwerk in het plafond.”

Nieuwe wielsets maken het schuifdeursysteem dan weer uitvoerbaar tot een vleugelgewicht van 400 kilogram. Zo is zelfs de zwaarste Infinium-schuifdeur gemakkelijk en comfortabel te bedienen. Tot slot verhoogt de nieuwe handgreep de esthetiek. De schroefdoppen zijn onzichtbaar en het slanke design elegant.

Infinium is nog esthetischer en ergonomischer door de nieuwe vlakke drempeloplossing.

Ook in monorail

Infinium was al beschikbaar in een duo- of een tri-railsysteem. Daar komt nu ook een uitvoering met monorail bij en zo kunnen er tot zes vleugels worden toegepast. Leefruimtes worden moeiteloos verbonden met een 90° openschuivende hoek. Voor een uitzonderlijk elegant en transparant effect voer je Infinium uit met glaspartijen in een hoek van 90°, zonder hoekprofiel.

Het systeem is verkrijgbaar voor vleugelafmetingen tot 3.000 millimeter breed en 3.500 millimeter hoog. Welke configuratie je ook kiest: het moderne design voldoet ruimschoots aan de huidige energienormen. Er is bij de ontwikkeling namelijk veel aandacht besteed aan de thermische prestaties. Net als aan het installatie- en gebruiksgemak. Wie dat wil, kan zijn schuifsysteem volledig laten automatiseren. Een grote troef voor high-end projecten.

De nieuwe slanke handgreep maakt de schroefdoppen onzichtbaar.

Andere nieuwkomers

Infinium blijft een van de paradepaardjes van AluK. Toch zet de innovatie zich ook op andere vlakken onverminderd voor. Op Polyclose pakt de fabrikant met nog enkele primeurs uit. Je ontdekt er, op stand 1600, onder meer een nieuw aluminium raamsysteem met vleugeloverdekkend glas en een aantal nieuwe ontwikkelingen in de Illuma- en de Venta-reeks.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details