NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Novy wordt lid van The Middleby Group

Novy wordt lid van The Middleby Group

Dit West-Vlaamse pareltje is de laatste jaren ook sterk gegroeid en werd dit jaar bekroond met de Henri Vandevelde Company Award voor zijn bijzondere aandacht voor design & innovatie doorheen de jaren.

Opdat Novy goed gepositioneerd zou zijn voor verdere groei en het leveren van innovatie om onze klanten nu en in de toekomst optimaal te bedienen, gingen de aandeelhouders (Sofindev, BNP Paribas, Korys, familie Lannoy) op zoek naar een solide investeringspartner die ook onze doelstellingen deelde en het best aansloot bij ons merk, onze cultuur en onze toekomstvisie. Na een grondige consultatieperiode kan Novy aankondigen dat het op 12 juli 2021 deel zal uitmaken van The Middleby Corporation.

Middleby is een wereldleider in commerciële en residentiële keukenapparatuur en voedselverwerkingsoplossingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Elgin, Illinois, VS, buiten Chicago, en het bedrijf heeft een consistente groei gerealiseerd, zowel organisch als door overnames. In 2020 bedroeg de wereldwijde omzet van Middleby meer dan $2,5 miljard, verdeeld over hun drie business platforms. Het bedrijf heeft een breed productassortiment, waaronder veel producten voor koken en drankenservice. Hun premium huishoudelijke apparaten omvatten de merken Aga, Rangemaster, La Cornue en Viking die gasfornuizen, ovens, grills, inductiekookplaten, buitenapparaten, koelunits en bierkranen produceren. 

“Novy staat bekend om zijn marktleidende innovaties en productontwerpen, die een aanvulling vormen op onze groeiende portefeuille van premium residentiële merken. Het bedrijf is goed gepositioneerd in het segment van de inbouwkeukens in de residentiële markt, een categorie die wereldwijd groeit,” zegt Tim FitzGerald, CEO van Middleby.  “Wij geloven dat er spannende mogelijkheden zijn om synergieën te realiseren met onze bestaande residentiële merken.”

Voor Novy biedt deze nieuwe samenwerking veel kansen op het gebied van productontwikkeling en ook toegang tot een breder internationaal verkoopnetwerk. Door de gedecentraliseerde manier waarop Middleby haar bedrijven opereert, zouden onze klanten en andere belanghebbenden weinig tot geen verandering in de dagelijkse interacties mogen ervaren. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details