NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Onbrandbare, waterafstotende inblaaswol biedt heel wat potentieel
Voor het isoleren van hellende daken is PURE FLOC van URSA een geschikte keuze.

Onbrandbare, waterafstotende inblaaswol biedt heel wat potentieel

Na-isoleren voor een gezond binnenklimaat en lager energieverbruik

Om een woning tegelijk energiezuiniger te maken en een gezond binnenklimaat te creëren is het na-isoleren van de spouwmuren met URSA-inblaaswol een slimme zet. Het URSA-assortiment kenmerkt zich door bijzondere thermische en akoestische eigenschappen en is daarnaast onbrandbaar, dampopen en waterafstotend. Bovendien is de inblaaswol ook voor andere toepassingen inzetbaar, zoals voor verloren zolderruimtes, hellende daken, technische kokers en houtskeletbouw.

Het optimaliseren van de energiefactuur is geen overbodige luxe en al zeker niet in tijden van hoge energieprijzen. Door het gebruik van duurzame technieken zoals een warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler, kom je al een heel eind. Toch staat of valt het rendement ervan met de mate waarin een woning of gebouw geïsoleerd is. Voor oudere gebouwen is na-isoleren een slimme keuze. Zo creëer je een optimaal binnenklimaat en gaat het energieverbruik drastisch omlaag. Na-isoleren hoeft bovendien niet ingrijpend te zijn. Met spouwmuurisolatie raak je niet aan de buitengevel en boet je niet in aan ruimte binnenin. Het gebruik van spouwisolatie is een snelle en eenvoudige manier om een woning te isoleren, zonder dat hier grote renovatiewerken aan te pas komen.

De onbrandbare, waterafstotende inblaaswol van URSA is een veelzijdig product.

De voordelen van minerale inblaaswol

Bij spouwmuurisolatie wordt via een kleine opening in de voegen van de buitenmuur isolatiemateriaal in de spouw geblazen. Na de werken worden de openingen vakkundig opnieuw dichtgemaakt. URSA, onderdeel van de Etex-groep, biedt een sterke oplossing met hun URSA White Blowing Wool-assortiment, dat vrij is van schadelijke stoffen.

Voor spouwmuren is de minerale inblaaswol PURE FLOC KD uitermate geschikt door de voordelen die glaswol biedt. De inblaaswol kenmerkt zich door uitstekende thermische en akoestische prestaties en is onbrandbaar. Bovendien is de URSA-inblaaswol waterafstotend en dampopen. Hierdoor blijft de muur ademen en krijgen vocht en schimmels geen kans. De minerale wol bestaat voor 99 procent uit natuurlijke materialen, zoals glas en zand en heeft een duurzaam karakter. Daarnaast bevordert de inblaaswol door zijn doorlatende aard het drogen van het metselwerk.

De vlokken passen zich aan de vorm van de ruimte aan.

De staat van de spouw

Om een spouw op een effectieve manier te isoleren, moet aan een aantal voorwaarden zijn voldaan. Zo moet de luchtspouw minstens vijf centimeter dik zijn. De spouw mag niet vervuild zijn met cementresten, zand of ander afval. De buitengevel moet dampopen en vorstbestendig zijn en in goede staat verkeren. Tot slot mag er geen te sterke belasting zijn van de buitengevel door slagregen of wind. Een inspectie van de spouw is dus cruciaal alvorens de werken aan te vatten.

Via een kleine opening in de voegen van de buitenmuur wordt isolatiemateriaal in de spouw geblazen.

Een veelzijdige oplossing

URSA’s inblaaswol is niet alleen uitermate geschikt om spouwmuren te isoleren, maar ook voor tal van andere toepassingen. Met PULS’R 47 isoleer je een verloren zolderruimte door de glaswolvlokken snel en eenvoudig op de vloer te blazen. Voor het isoleren van hellende daken, technische kokers en voor houtskeletbouw kies je het beste PURE FLOC. Net zoals voor spouwmuurisolatie is deze inblaaswol makkelijk te verwerken en passen de vlokken zich aan de vorm van de ruimte aan. Hierdoor bereik je moeiteloos elke opening en elke hoek van de houtstructuur, de zolder of het dak.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details