NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Oneindig veelzijdig
Met een beperkte collectie lost Linedo een heel breed scala verlichtingstaken op, gaande van productiefaciliteiten over showrooms tot kantoren.

Oneindig veelzijdig

Verlichtingsfabrikant RZB ontwikkelde met Linedo een nieuwe serie lichtlijnen waarmee ze het kamp van de believers fors willen uitbreiden.

Tekst: Tom Rampelbergh   |   Beeld: RZB

Vooruitziend en nieuw. Een echte revolutie op het gebied van lichtlijnen. De Duitse fabrikant RZB, met hoofdzetel in Bamberg, spaart de superlatieven niet wanneer het gaat over de nieuwste introductie. “Linedo is dan ook een geval apart”, weet Sofie Henderix, salesmanager België en Luxemburg bij RZB. “Waar lichtlijnen tot nu toe bestaan uit een veelvoud aan onderdelen is dat bij Linedo niet het geval. Eén component, meer niet. Chaos op de werf bij de montage van de lichtlijnen is vanaf nu voltooid verleden tijd.”

Beperkte collectie, veel verlichtingstaken

Het opvallendste kenmerk is voor iedereen duidelijk wanneer de verpakking wordt geopend. Linedo is een kant-en-klaar toestel, een minimalistisch profiel met speciaal ontwikkelde ledprintplaten, exact afgestemde afdekkingen en optieken en een één tot 14-polige doorvoerbedrading. Het eigen ontwikkelde systeem, waarvoor het patent is aangevraagd, om de verschillende modules te connecteren maakt de creatie van een ellenlange doorlopende lichtlijn kinderspel. Vier modules zijn beschikbaar (60, 116, 229 en 455 centimeter lang), drie kleurtemperaturen (3.000, 4.000 en 5.000K) en drie afwerkingen (geanodiseerd aluminium, gepoedercoat wit en gepoedercoat zwart). Zeven verschillende light beams zorgen voor een brede inzetbaarheid

van Linedo, gaande van magazijnen en productiefaciliteiten of kantoren en hotels tot winkels en musea. Bovendien leent het profiel zich uitstekend tot het integreren van vluchtwegverlichting en aanwezigheidsdetectie en kunnen ook de bekende Deecos-spots op het profiel worden geplaatst.

De Linedo-modules klikken mooi in elkaar en zo ontstaat een ellenlange doorlopende lichtlijn.

Eenvoudig te plannen

De geboden lichtkwaliteit is uitstekend, net als de afwerking van het profiel. En ook de berekening en de configuratie van een lichtlijnoplossing gebeuren heel eenvoudig. RZB ontwikkelde hiervoor een gebruiksvriendelijke app, gratis voor iOS en Android, om projecten in slechts enkele stappen te plannen. In een overzichtelijke lay-out geeft de gebruiker heel eenvoudig via een slider of met knopjes de lengte, de breedte en de hoogte van de ruimte in kwestie in. Daarna volgen enkele belangrijke parameters, zoals bijvoorbeeld de hoogte van de lichtpunten en de gewenste lux-waarde. Een volgende selectie betreft de afwerking en de kleurtemperatuur. De app berekent volledig automatisch op basis van deze ingegeven waarden een lichtplan met Linedo, met meteen ook een volledige artikelenlijst. Dit voorstel kan dan bewaard worden en meteen worden omgezet in een concrete bestelling. Naast de app biedt RZB ook een handige online configurator aan alsook de klassieke wijze via brochure en catalogus.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details