NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Ontworpen om de tand des tijds te doorstaan
Artes beschikt over een eenvoudig maar ingenieus systeem om de lichtbundel heel precies in te stellen.

Ontworpen om de tand des tijds te doorstaan

Al van bij het begin van haar verhaal, we schrijven 1990, focust SG Lighting zich op de ontwikkeling van binnen- en buitenverlichting. Meer zelfs, de eerste productontwerpen waren sets buitenverlichting. Een kustlijn van meer dan 25.000 kilometer (dat is inclusief de gekende fjorden, kleine eilandjes die voor de kust liggen en andere inhammen) creëert barre omstandigheden. Naast de continue en enorme impact van het zeezout moet je ook sterk rekening houden met de temperatuur die in de winter tot wel -30 graden Celcius kan zakken. “Kan een armatuur deze omstandigheden aan, dan kan die alles aan”, klinkt het dan ook vanuit Noorwegen.

Hovden, tuinspots in een attractief jasje van CNC-gefreesd aluminium en met geïntegreerde ledlichtbron.

Basismateriaal van topkwaliteit

Het pragmatisch design dat SG Lighting zo kenmerkt, begint al bij de keuze van het basismateriaal van de armaturen. “Het basismateriaal is cruciaal”, bevestigt Marc Turcksin van SG Lighting. “Onze armaturen worden gegoten uit gerecycleerd zuiver aluminium dat verschillende stappen van behandelingen doorloopt. De juiste samenstelling daarvan is top secret, daar zijn slechts een handvol mensen binnen het bedrijf van op de hoogte. Wat we wel weten is dat daardoor al onze armaturen als het ware immuun zijn tegen alle omstandigheden die je maar kan bedenken, ook deze aan de (Noorse) kust. SG Lighting geeft dan ook, zonder enige uitzondering, een anticorrosiegarantie van tien jaar.”

Flom is een reeks van compacte stralers met geïntegreerde ledtechnologie, met of zonder ingebouwde bewegingssensor.

Handige toevoegingen

SG Lighting zou SG Lighting niet zijn zonder haar pragmatisme. Zo zijn quasi alle buitenarmaturen dubbel geïsoleerd en dus extra veilig. Dit geeft ook het voordeel aan de installateur dat er een draad minder moet worden aangesloten, wat ook nog eens pure tijdswinst oplevert. “Onze R&D in Noorwegen denkt aan ieder detail”, voegt Turcksin toe. “Zo bieden wij, omdat een dimmer meestal niet voorhanden is voor de buitenverlichting, de mogelijkheid om via dipswitches in het toestel zelf toch op een eenvoudige manier te kunnen dimmen.”

Frame is beschikbaar in verschillende vormen, formaten, wattages en kleuren.

Keuze zat

Kijken we naar het gamma van SG Lighting dan merken we inderdaad een heel brede selectie buitenarmaturen op. Er komen bovendien regelmatig nieuwe familieleden bij. Zo breidt de succesvolle Hovden-familie, een reeks tuinspots voor buitengebruik, verder uit en komt Artes erbij in het assortiment wandarmaturen. Turcksin: “Artes is een fraaie, decoratieve armatuur voor wandmontage, eentje die door zijn attractieve uiterlijk zowel binnen als buiten tot zijn recht komt. Geen vernieuwend design, maar een verbetering. Trapsgewijze instellingen voor een piekfijne afstelling van de lichtbundel, twee ingangen om doorlussen mogelijk te maken en een dubbele snelconnectie voor de lichtbundel naar boven en beneden. En wat te zeggen van de Frame-familie? Deze reeks is een zekerheid op de markt van de buitenverlichting. Beschikbaar in drie kleuren, drie vormen en twee formaten. Voeg daarbij tal van verschillende wattages, sensor- en noodunits, een IP65- en IK10-waarde en je hebt een topper van formaat.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details