NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Outdoorpark als creatieve hub voor architecten
Technisch gezien belichaamt deze nieuwe locatie de essentie van de natuur, zowel letterlijk als figuurlijk.

Outdoorpark als creatieve hub voor architecten

In oktober 2022 werd op de nieuwe Renson outdoorsite in Kruisem/Nazareth het inspirerende park NOA outdoor living geopend. Renson, in samenwerking met meer dan dertig premium merken op het gebied van luxueus buitenleven, presenteert twaalf levensechte tuinen verspreid over een oppervlakte van 30.000 vierkante meter. Nu is het moment aangebroken voor een evaluatie, en een upgrade.

NOA Outdoor Living mocht ondertussen al 14.000 bezoekers verwelkomen.

Catherine Degreef, manager van NOA: “Technisch gezien belichaamt deze nieuwe locatie de essentie van de natuur, zowel letterlijk als figuurlijk. Achter de indrukwekkende gevel bevindt zich een project met een nul-energie-impact, dat volledig zelfvoorzienend is op het gebied van water- en energiegebruik. Het maakt gebruik van de meest duurzame technologieën om gezond en comfortabel leven en werken mogelijk te maken. ‘Creating Healthy Spaces’ wordt hier in de praktijk gebracht. We mochten ondertussen al 14.000 bezoekers verwelkomen. Een succesverhaal? Ja. Mag het nog iets meer zijn? Zeker weten!”

De samensmelting van indoor en outdoor

Dit indrukwekkende gebouw, ontworpen als een ’tuinpaviljoen XXL’ aan de E17, heeft een 380 meter lange façade die deels bekleed is met natuurlijke materialen zoals plantengroei en boomstammen. Op deze nieuwe productielocatie worden voortaan alle buitenproducten van Renson vervaardigd voor de wereldwijde export. Dit omvat terrasoverkappingen, carports en een breed scala aan accessoires zoals verlichting, schuifpanelen, plantenbakken, zitbanken en andere elementen voor tuindesign. 

“Ook merk je meer en meer dat indoor en outdoor een geheel wordt”, gaat Catherine verder. “Vroeger had je een architect, een tuinarchitect en eventueel ook een interieurarchitect. Maar van architecten wordt tegenwoordig verwacht dat ze rekening houden met zowel binnen als buiten. Er ontstaat ook een andere beweging, qua belangrijkheid. Vroeger werd altijd eerst binnen in orde gezet, en ‘den buiten’ eerder stiefmoederlijk behandeld. Vandaag kan en moet dat allemaal samen gerealiseerd worden. Of moet er met het buitengedeelte op zijn minst rekening worden gehouden.”

Indoor en outdoor worden een geheel.

Samenwerken in stijl

Catherine: “Met NOA Outdoor Living is het de bedoeling dat de architect meteen alle mogelijkheden kan zien en geïnspireerd wordt. Op die manier kunnen ze ook de verschillende producten en diensten van onze partners leren kennen. Samen met hun klanten, bij voorkeur. Zo zien ook de klanten – particulier en/of professional – wat er bij hen gerealiseerd kan worden. We hebben voor onze bezoekers ook enkele handige extra’s voorzien. Zo werden er acht meetingrooms geïnstalleerd. Daarnaast hebben we de Ark: een stalenbar met een workplace. Zo kan de architect meteen rond een werktafel plaatsnemen om het een en ander verder te bespreken met de klanten, stalen en eventueel bouwplannen erbij te halen, en meteen samenwerkingen aan te gaan.” 

Buitenbeleving voor zakelijke ontmoetingen

“We gaan bovendien onze Office inrichten als een outdoor meetingroom. Want al onze meetingruimtes zijn binnen. We vonden dat het niet meer dan logisch was om ook midden in ons outdoorpark een werkruimte te maken. Dat werd overigens recent gerealiseerd, ideaal voor de komende seizoenen. Meer dan de moeite waard. Want we zijn NOA Outdoor Living zo aan het inrichten en uitbouwen dat het binnenkort niet meer dan een evidentie – zelfs top of mind – zal zijn om als architect bij ons te komen vergaderen en er deals te sluiten met klanten over hun buitenbeleving. Je ziet er meteen alles en je kan praktijkvoorbeelden geven van hoe het er in de realiteit zal uitzien. Tot slot kregen ook de NOA Bar en onze Coffee Corner een upgrade. Er is werkelijk geen enkele reden meer voor een architect om hier niet eens langs te komen en zich te laten inspireren”, besluit Catherine Degreef.

Renson presenteert, in samenwerking met meer dan dertig premium merken op het gebied van luxueus buitenleven, twaalf levensechte tuinen verspreid over een oppervlakte van 30.000 vierkante meter.

Noa Outdoor Living praktisch

  • Meeting ruimte reserveren: [email protected]
  • Park bezoeken met klanten: vooraf moment inplannen via de website (net als een restaurant)
  • Meer details over partners en tuinen: www.noa-outdoor.com 

FICHE VAN PROJECT

Project: Renson / NOA Outdoor Living
Locatie: Polydore Rensonstraat 8,9770 Kruisem
Architect: Binst Architects

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details