NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Parador publiceert zijn eerste duurzaamheidsverslag

Parador publiceert zijn eerste duurzaamheidsverslag

Verslaglegging volgens de GRI-norm

Parador heeft voor het eerst een duurzaamheidsverslag gepubliceerd. In het ongeveer 70 pagina’s tellende rapport, dat in het Duits en Engels beschikbaar is op de website van de vloerenproducent, presenteert het bedrijf uit Coesfeld op transparante en open wijze zijn duurzaamheidsmaatregelen en strategische oriëntatie. Tegelijkertijd heeft Parador de rubriek “Eerbied tonen” van zijn website vernieuwd en veel inhoud rond dit thema toegevoegd.

Onderverdeeld in de drie aandachtsgebieden ecologie, economie en maatschappij geeft het duurzaamheidsverslag van Parador een diepgaand inzicht in het duurzaamheidsengagement van de vloerenproducent uit Coesfeld. Met behulp van teksten, infografieken en tabellen toont Parador hoe zijn ondernemingsactiviteiten in de hele waardeketen vertegenwoordigd zijn en welke invloed de maatregelen op het gebied van duurzaamheid hebben.

Het verslag is opgesteld volgens de GRI-normen en is ook gebaseerd op de criteria van de Duitse duurzaamheidscode (DNK). Parador engageert zich dus om zijn activiteiten te documenteren in overeenstemming met de wereldwijde normen voor duurzaamheidsverslaggeving. Het doel van deze normen is een alomvattend en gericht duurzaamheidsbeleid te waarborgen en betrouwbare gegevens en inhoud transparant en volledig te communiceren.

In de toekomst zal Parador de belangrijkste aspecten en centrale verklaringen van het verslag ook op de website van het bedrijf voorstellen. Voor dit doel werd het “Eerbied tonen” gebied uitgebreid vernieuwd. Naast allerlei nieuwe inhoud werd ook het visuele uiterlijk aangepast aan de lay-out van het duurzaamheidsverslag. In de toekomst zal de inhoud van het thema duurzaamheid worden voorgesteld onder het overkoepelende principe ‘Parador One – Duurzaam. Met elkaar. Voor elkaar.’ en een bijpassende sleutelvisual in de vorm van een verstrengelde cirkel.

Parador heeft in het verleden al een jaarlijkse milieuverklaring gepubliceerd als onderdeel van zijn EMAS-certificering. Met het eerste uitgebreide duurzaamheidsverslag wordt de verslaglegging over dit onderwerp nu uitgebreid en gestandaardiseerd. Het nieuw gepubliceerde duurzaamheidsverslag heeft betrekking op het afgelopen boekjaar van het bedrijf, dat eindigde op 31 maart 2022.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details