NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
“Pas na een duchtig rijpingsproces kan je met een idee voor de dag komen”
“Wij ontzorgen de bouwheer”, aldus Hannes en Benoît.

“Pas na een duchtig rijpingsproces kan je met een idee voor de dag komen”

Bouwen is een complex proces en wordt er met de dag niet eenvoudiger op. Denk aan het innovatieve aanbod op de markt en de nodige protocollen op milieuvlak en qua energiebeheersing. “Daarom begeleiden wij de klant intens en nauwgezet tijdens het volledige bouwproces, van het eerste idee tot de finale oplevering.”

Van Damme – Vandeputte opereert vanuit een indrukwekkend pand in het centrum van Roeselare. Stuk voor stuk zijn het prachtige architecturale creaties die dit bureau aflevert. Hun architectuur schittert in volle glorie. “Het portfolio bevat een breed scala van architecturale projecten en ons team is multidisciplinair. We deinzen voor geen enkele uitdaging terug.” Ontwerpers in hart en nieren zijn het, met oog voor duurzaamheid en kwaliteit. Het uitgangspunt: bouwen op maat van de klant. “Daarbij hebben we veel aandacht voor de detailafwerking en de integratie in de ruimtelijke context”, klinkt het bij Hannes Van Damme en Benoît Vandeputte, meerwaardezoekers en de perfect complementaire tandem achter het architectenbureau. 

Architectuur op maat van mens en omgeving.

Passie en toewijding

“Nieuwbouw of renovatie, wij werken er steeds aan met passie en  toewijding. We zetten enorm in op totaalbeleving zodat het plaatje klopt.” Het gaat dan om residentiële projecten, zowel een- als meergezinswoningen, maar ook het renoveren en herbestemmen van bestaande gebouwen. Daarnaast werkt Van Damme – Vandeputte kantoren en bedrijfssites uit van a tot z. Het bureau heeft een ruime ervaring in het ontwerpen, budgetteren en coördineren van high-end kantoorgebouwen. “Wij staan niet enkel in voor een sterk architecturaal ontwerp, maar implementeren ook hedendaagse technieken. De bouwheer blijft gedurende het bouwproces ‘gespaard’ zodat de focus blijft liggen bij de bedrijfsactiviteit. Kwestie van ontzorgen.”

Zwak voor restauratie 

“Daarnaast hebben wij een zwak voor de restauratie van beschermde monumenten en niet-beschermd waardevol erfgoed, alsook de restauratie en reconstructie van historische interieurs. Hier hebben we ons doorheen de jaren in gespecialiseerd. Ook in de opmaak van beheersplannen en aanvraagdossiers voor restauratiepremies is ons bureau bedreven.” Het is voor Hannes en Benoît dan niet enkel zaak om de esthetiek te bewaken, maar ook om af te wijken van de platgetreden paden en te gaan voor een benadering out of the box. 

Hannes en Benoît, de bevlogen zaakvoerders achter architectenbureau Van Damme – Vandeputte.

Geen ver-van-ons-bedshow

Interieurinrichting is voor Van Damme – Vandeputte geen ver-van-hun-bedshow. Ook dat heeft het architectenteam in de vingers. “Interieur en architectuur zijn onlosmakelijk verbonden en daarom besteden we graag de grootste aandacht aan de afwerking in huis. Onze voorkeur gaat uit naar natuurlijke, duurzame en tijdeloze materialen met karakter.” De combinatie met een uniek ontwerp resulteert dan in een woning of kantoor met net dat ietsje meer. “Aan elk idee voor een nieuw project gaat een duchtig rijpingsproces vooraf. Als we bij de klant ons verhaal doen, slaan we vaak meteen de nagel op de kop.”

Meubels ontwerpen 

Aan veelzijdigheid ontbreekt het dit architectenduo dus geenszins. “Laatst hebben we voor een authentiek modernistisch herenhuis het oorspronkelijke meubilair laten reconstrueren. Dat gebeurde vooral aan de hand van oude foto’s.” Er ging een hele studie aan vooraf en de 3D uitwerking is indrukwekkend. Het totaalplaatje werd zelfs beloond met de Onroerend Erfgoedprijs 2021. “Deze bijzondere oefening zal in de nabije toekomst beslist resulteren in het ontwerpen van onze eigen meubels.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details