NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Pionier op vlak van isolatie
Samen met Dieter Peeters Architecten opteerde Gova Meubelen voor de Shadow uitvoering van Dri-Design, een montagevriendelijk gevelbekledingssysteem uit het gamma van Kingspan Facades.

Pionier op vlak van isolatie

Het meest recente resultaat zijn de Kingspan QuadCore® panelen, de nieuwste generatie geïsoleerde sandwichpanelen met hoger thermisch rendement, verbeterde duurzaamheidscores en een uitmuntende brandveiligheid. Daarnaast biedt een compleet QuadCore® gevelsysteem extra zekerheid in de vorm van een allesomvattende systeemgarantie.

Tekst: Eva Goossens  |   Beeld: Kingspan

Kingspan speelt een pioniersrol die het bedrijf absoluut waarmaakt. Zo zijn de QuadCore® sandwichpanelen het resultaat van een complex onderzoeksproces dat steeds verder ontwikkeld wordt. “Wij willen tegen 2025 onze polyolen, een grondstof voor Quadcore®, volledig uit gerecycleerde PET halen. PET dat we verzamelen uit de Middellandse zee met onze Ocean Clean Up Strategy”, aldus Evert Kraaima, Manager Technical Services van Kingspan. Dankzij deze focus op duurzaamheid en circulariteit ondersteunt QuadCore® bovendien ook het behalen van BREEAM-credits en behaalde het verschillende duurzaamheidskeurmerken.

Superieur thermisch rendement

De QuadCore® isolerende kern weet zich op verschillende manieren te onderscheiden. Het superieur thermisch rendement is daar één van. Het hybride isolatieschuim is opgebouwd uit microcellen met een gesloten celstructuur met een lambdawaarde van minimum 0,018 W/mK. Kraaima: “Waar je normaal met een steenwolpaneel van 200 à 250 millimeter dikte zou isoleren, kunnen wij dat met een 88 tot 100 millimeter dik QuadCore® sandwichpaneel. Dat is dunner, beter, en brengt mooiere details en meer vloeroppervlakte binnen. QuadCore® panelen zijn ook veel lichter, dus de montage is een stuk gemakkelijker. Eenvoudiger manoeuvreerbaar op de bouw, minder transport per vierkante meter en dus minder CO2-uitstoot. Daarnaast betekent een dunner materiaal een lager gebruik van grondstoffen; een van de voornaamste basispunten binnen circulair bouwen.”

Kingspan Facades Dri-Design Tapered cassettes in cortenlook poedercoating, met daarachter het QuadCore® Karrier Systeem, bekleden het kantoorgebouw van EVA Optic in het Nederlandse Zwartsluis.

Performante en markante geveloplossingen

Om de architect nog beter van dienst te zijn, ontwikkelde Kingspan gevelsystemen met QuadCore®, waarbij alle panelen en systeemtoebehoren door Kingspan geleverd zijn. Naast het ultravlak Evolution sandwichpaneel is er onder meer het QuadCore® Karrier Systeem, een modulaire achterconstructie als draagstructuur voor metalen Kingspan gevelbekleding, zoals Dri-Design. Dri-Design is een geventileerd gevelsysteem met een high-end esthetiek die een supersnelle installatie toelaat. Kraaima: “Het mooie van Dri-Design is dat de cassette blind bevestigd wordt door middel van een eenvoudige montagemethodiek. De schroeven worden afgedekt door de cassettes. Daarbij zit er een regenwaterafvoer in de horizontale en verticale naden van de cassettes waardoor je dus geen lekstrepen krijgt.” Dankzij de verschillende uitvoeringen, kleuren en coatings biedt Dri-Design als geen ander eindeloze mogelijkheden voor een dynamisch gevelontwerp in alle ontwerpvrijheid.

Uitmuntend op vlak van brandveiligheid

Last but not least: de QuadCore® microcellen bieden een hoge weerstand wat resulteert in een nog betere brandveiligheid. QuadCore® sandwichpanelen hebben als een van de enige hardschuim sandwichpanelen in de markt een FM 4882 approval voor rookgevoelige omgevingen. Ook de nieuwe AWP Supreme wandpanelen getuigen van Kingspans focus op brandveiligheid. QuadCore® panelen hebben een EI60 bij een paneeldikte van 150 millimeter en worden daardoor vaak toegepast als brandwand. Een recent voorbeeld is het nieuwe experience center van Renson langs de E17 in Deinze waar 6.000 vierkante meter AWP Supreme werd toegepast. Kraaima: “Recent hebben we ook een online tool ontwikkeld die een aan het project aangepaste brandwerende oplossing uit het Kingspan assortiment voorstelt, conform de Belgische en Nederlandse regelgeving.” Een handig hulpinstrument dat binnenkort op kingspanpanels.be te vinden is.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details