NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Plexo schakelmateriaal van Legrand: nieuw design met nog meer flexibiliteit en installatiegemak

Plexo schakelmateriaal van Legrand: nieuw design met nog meer flexibiliteit en installatiegemak

Al meer dan 60 jaar is Plexo een begrip in het aanbod van waterdicht schakelmateriaal. Het uitgebreid assortiment van schakelaars en contactdozen biedt installateurs en professionele eindgebruikers steeds de ideale oplossing voor privéwoningen, tertiaire sector en industrie. Met de optimalisatie van het gamma speelt Legrand perfect in op nieuwe markttrends en klantenwensen.

Waterdicht, installatievriendelijk en robuust schakelmateriaal, in combinatie met een modern design. Zowel voor de buitenomgeving als vochtige binnenruimtes – zoals garages en kelders – garandeert Plexo een veilige woon- en werkomgeving. Met de nieuwe, geoptimaliseerde look & feel van het assortiment krijgen klanten een nog uitgebreidere keuze aan tijdloze kwaliteit.

“Het herontwerpen van een iconische reeks zoals Plexo was een enorme uitdaging. Het projectteam – dat bestond uit zo’n 50 mensen van verschillende afdelingen – besloot om quasi van nul te beginnen en iets innovatiefs te ontwerpen, op basis van onze jarenlange expertise op het vlak van waterdicht schakelmateriaal.”
– Didier Sainte-Catherine en Olivier Sonnet, R&D Managers bij Legrand.

Extra makkelijk, flexibel en robuust

– Vrijheid van installatie
De nieuwe generatie Plexo schakelmateriaal is voorzien van een bevestigingsplaat met geringe diepte en dubbel zoveel bedradingsruimte rond het mechanisme, wat de aansluiting een pak eenvoudiger maakt. Voor de installatie van het mobiele mechanisme is geen gereedschap vereist, en voor de bekabeling hebben installateurs de keuze uit een losgeklikt of vastgeklikt mechanisme.

– Horizontaal of verticaal
Hetzelfde referentienummer voor opbouwdozen of inbouwkaders, zowel voor horizontale als verticale plaatsing, garandeert maximale flexibiliteit en tijdsbesparing op werven. Professionals kunnen aan de slag met een oplossing die zich vlot aan alle situaties aanpast. Dit biedt altijd de zekerheid het juiste product voor de juiste installatiesituatie te hebben.

– Robuust en geschikt voor alle situaties
Met een beschermingsgraad IP55, bevestigingsplaat en herontworpen afdichtingen (tussen sierplaat en kader) en membranen op de belangrijkste assemblagepunten (als alternatief voor een systeem met wartelinvoer) is het nieuwe Plexo schakelmateriaal een uitstekende allround oplossing voor diverse locaties en omgevingen.

Meer dan 100 functies beschikbaar in 3 kleuren

Plexo is het meest complete assortiment op de markt en verkrijgbaar in inbouw- en opbouwuitvoering voor alle behoeften en toepassingen. Klanten hebben de keuze uit enkelvoudige en dubbele schakelaars, met of zonder verklikkerlampje, bewegingsdetectoren, meervoudige contactdozen, enzovoort. Ook stopcontacten voor het opladen van een elektrische fiets of auto zijn beschikbaar. Dankzij de Mosaic-adapter is het bovendien mogelijk om specifieke functies te monteren in het Plexo schakelmateriaal (bijvoorbeeld USB- en multimediafuncties). Dit uitgebreide assortiment is steeds beschikbaar in antraciet, grijs of wit.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details