NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Postgraduaat Mens- en Milieuvriendelijk Bouwen en Wonen
Praktische kennis doe je op via diverse plaats- en werfbezoeken, demo’s, workshops en praktijkoefeningen.

Postgraduaat Mens- en Milieuvriendelijk Bouwen en Wonen

Nooit te oud om (bij) te leren. In het kader van duurzaamheid vermelden we graag het Postgraduaat Mens- en Milieuvriendelijk Bouwen en Wonen aan de KU Leuven. “De opleiding is een hefboom om als partner in het ontwerp- en bouwproces impact te hebben op de verdere ontwikkeling van een toekomstbestendige woon- en leefomgeving”, klinkt het. De start? Dit najaar.

De opleiding is een initiatief van het Postuniversitair Centrum KU Leuven in samenwerking met VIBE vzw en de faculteiten Industriële Ingenieurswetenschappen en Architectuur (KU Leuven). Ze richt zich tot bouwprofessionals, waaronder architecten, maar ook beleidsmakers betrokken bij duurzaam bouwen. Dit postgraduaat, opgebouwd uit vier modules, behandelt alle facetten van een mens- en milieuvriendelijk project en leert hoe je dit ontwerpt, bouwt, beheert en evalueert. Na een brede kijk op regeneratieve ontwikkeling in de eerste module, wordt in de tweede module gefocust op het stedenbouwkundig niveau. Tijdens de derde module komen alle aspecten van een concreet gebouw aan bod. Alles komt tot slot samen in de vierde module via integratieoefeningen, werfbezoeken en een debat. Via een paper of ontwerpoefening maak je de vertaalslag naar de eigen omgeving. De docenten zijn zowel academici als praktijkexperts die zich baseren op de meest recente onderzoeksbevindingen en ontwikkelingen.   

Download de folder met meer info op puc.kuleuven.be.

Postgraduaat Mens- en Milieuvriendelijk Bouwen en Wonen
Wanneer: 26 september 2023 tot 25 juni 2024, op dinsdagen van 13u tot 21u15
Waar: KU Leuven, Gent
Basisprijs: € 4.400
Erkend getuigschrift

Ondernemen voor architecten
Nog meer honger naar kennis en kunde? Ontdek de opleiding Ondernemen voor Architecten: hoe je job en/of kantoor beter managen. Eveneens een opleiding van het Postuniversitair Centrum KU Leuven. Start: oktober 2023.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details