NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Pragmatisch design
“Design ten dienste van lichtprestaties.”

Pragmatisch design

“Design en dus ook designverlichting is een breed en vooral subjectief gegeven”, weet Marc Turcksin, sales- en marketingmanager Belux bij SG Lighting. “We kunnen ons dan ook de vraag stellen wat design eigenlijk is en wanneer een product als een designproduct door het leven mag/kan gaan. Bij SG Lighting houden we altijd, en dat zit in de Noorse filosofie ingebakken, ook de levensduur van ‘design’ in het oog. Tijdloos design zeg maar, in combinatie met duurzaamheid qua materialen die een lange levensduur opleveren. Bovendien ontwikkelen we deze armaturen zelf in ons R&D-departement waar we hard nadenken over elk aspect van een toestel en elke component ervan. Geen ‘vernieuwend’ design bij armaturen van SG Lighting, wel ingrepen die een toegevoegde waarde geven aan het toestel. Combineer sterke lichtprestaties met slim design en een lange levensduur en het resultaat is een Noors kwaliteitsarmatuur.”

SG Lighting: “Junistar Soft Slim Square biedt maximaal lichtcomfort.”

Makkelijke inbouw

De corebusiness van SG Lighting? Spots. “Daar zijn we voor gekend en daar blijven we steeds aan werken”, bevestigt Turcksin. Een lanceringsronde van nieuwe producten levert in deze productcategorie twee opvallende nieuwkomers op: Junistar Soft Slim Square en Junistar Sun Isosafe.

Soft Slim Gold, nieuw en trendy.

De eerste is, zoals de naam al prijsgeeft, een vierkant inbouwmodel met een fijne rand. Extra handig voor de installateurs: Junistar Soft Slim Square kan zowel in een vierkant als in een rond boorgat worden gemonteerd. “Dat eerste is de evidentie zelve”, aldus Turcksin. “Een vierkante spot in een vierkante opening is logisch. Vaak zijn bij renovaties echter al ronde boorgaten gemaakt. Nu het mogelijk is onze Junistar Soft Slim Square ook in ronde boorgaten te gebruiken, liggen vele renovatietoepassingen binnen handbereik. Een afdekplaatje is nodig om het geheel mooi te verwerken.”

Stijlvol minimalisme met de Zip Tube Mini.

Welzijn en design

Het gebruik van een nieuwe ledtechnologie, door SG Lighting zelf ontwikkeld, staat aan de basis van de Junistar Sun. Deze dowlighter draagt bij tot het algemeen welzijn van de mens door de blauwe piek van het lichtspectrum af te vlakken. Te veel blauw licht zorgt namelijk voor de aanmaak van cortisol, een hormoon dat zijn rol speelt bij het wakker zijn en blijven. Junistar Sun Isosafe is een 360 graden richtbare downlighter die bovendien direct tegen de isolatie mag worden geplaatst. Turcksin: “SG Lighting speelt in op hedendaagse tendensen (gezondheid, welzijn en fijne afwerking) en met deze nieuwkomers tonen we dat perfect aan. Eveneens nieuw en inspelend op een trend is de Soft Slim Gold die deze architecturale reeks vervolledigt en naast zwart en wit komt. Bovendien hanteren we voor deze reeks een garantie van liefst tien jaar, met inbegrip van alle componenten. Uniek op de verlichtingsmarkt.”

Trend naar rails

Passie voor verlichting, de slagzin van SG Lighting die de fabrikant ook doortrekt bij de verdere ontwikkeling van het Zip-railsysteem. De breedte van slechts 22 millimeter en de toevoeging van bijvoorbeeld de stijlvolle spot Tube Micro (met verschillende gekleurde inserts) levert een fraaie minimalistische look op. “De zwarte reflector zorgt voor minder verblinding, de witte reflecteert meer licht en de goudkleurige geeft een warmer licht”, besluit Turcksin. “Voor ieder wat wils dus, in een fraai jasje.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details