NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Recticel breidt zijn isolatieactiviteiten uit

Recticel breidt zijn isolatieactiviteiten uit

Recticel kondigt aan dat het voorlopige overeenkomsten heeft gesloten met de eigenaars van het Poolse privébedrijf Gór-Stal Sp. z o.o. (“Gór-Stal”) om de Gór-Stal activiteiten op het gebied van polyisocyanuraat-gebaseerde (PIR) thermische isolatieplaten over te nemen.

In 2015 startte Gór-Stal zijn activiteiten inzake PIR-isolatieplaten met de bouw van een nieuwe fabriek in Bochnia, die zich toelegt op de productie van de hoogwaardige thermische isolatieplaten termPIR® bestemd voor de bouwsector. In 2020 stelde de fabriek in Bochnia 66 mensen tewerk en genereerde het een netto-omzet van EUR 16,7 miljoen en een genormaliseerde EBITDA van EUR 2,5 miljoen, op basis van een kapaciteitsbezetting van circa 40%.

De overname van de Gór-Stal isolatieplaten business zal leiden tot een versnelde expansie naar de Centraal- en Oost-Europese markten, waar Recticel tot dusver niet aanwezig was.

De transactie zal naar verwachting tegen juli 2021 worden afgerond.

Olivier Chapelle (CEO): “De overname van de op PIR gebaseerde isolatieplaten business van Gór-Stal markeert een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van onze isolatieactiviteiten. Deze acquisitie past perfect in onze ambitie om verder uit te breiden in de groeiende markten voor thermische isolatie in Centraal- en Oost-Europa. Deze beantwoordt aan drie fundamentele basisvoorwaarden: een ‘state-of-the-art’ actief, een perfecte geografische complementariteit en, een focus op hoogwaardige PIR isolatie-oplossingen. We kijken ernaar uit om de nieuwe en zeer bekwame collega’s van Gór-Stal te verwelkomen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details