NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
SieMatic brengt natuurlijke elegantie in de keuken
Een Mondial-keuken, op de foto deze bij SieMatic Antwerpen, is een oase van rust om te koken, ontspannen en herbronnen. (Beeld: Willem van Puyenbroeck)

SieMatic brengt natuurlijke elegantie in de keuken

Trendwatchers en interieurstylisten zijn het roerend eens over de keukentrends van 2024. Sommige stijlen en materialen zijn populair en zullen dat ook blijven. Maar natuurlijke materialen, en vooral dan hout, komen sterk op. Het materiaal, maar ook het kleurenpalet, verwijst dit jaar heel fel naar natuurlijk geïnspireerde elementen.

Covid, stijgende energieprijzen, oorlogen en andere crisissen: het leven vandaag is niet meteen een pretje. Eerder somber, grijs en grauw. De tegenreactie is zo klaar als een klontje. We laten het grijze en grauwe buiten en brengen maar al te graag warmte, sfeer en gezelligheid bij ons binnen. In de woonruimte en zeker ook in de keuken. “Zoals je van ons mag verwachten, zijn we volledig mee met deze kleurtrend”, aldus Nicole Hastinckx van SieMatic. “En uiteraard doen we het ook op onze eigen, unieke manier. Geen wildgroei aan beschikbare kleuren, wel een uitgekiend palet dat tot stand kwam in samenwerking met NCS. Deze Zweedse Academie houdt zich al jaren bezig met trendvoorspellingen die door een team van internationale kleur- en designprofessionals tot stand komen. Wood Kick is een van de trendkleuren dit jaar en die integreren we in Mondial, onze meest recent geïntroduceerde keukenstijl.”

Grijs en grauw buiten, expressieve natuursteen en verschillende houtsoorten binnen.

Harmonie in kleur en design

Hastinckx: “SieMatic gaat niet over één nacht ijs, niet bij de ontwikkeling van een keukenstijl als Mondial, niet bij het beschikbaar stellen van een nieuw kleurpalet. Harmonie moet er zijn. Daarom ook dat we de samenwerking met NCS op poten hebben gezet, de specialisten bij uitstek als het gaat om kleuren en kleurgebruik. Ze analyseren in de diepte de samenstelling van bepaalde kleuren en matchen zo soms kleuren die anders nooit bij elkaar komen. Wood Kick ontstaat uit het verlangen naar natuurlijke eenvoud en authenticiteit, en het kleurenpallet bestaat uit rustgevende groen- en aardetinten en sobere beige nuances. Ze passen perfect in Mondial, onze keukenstijl met een rijke toepassingen van expressieve natuurstenen en verschillende houtsoorten die zowel in textuur als kleur de Wood Kick-trend weerspiegelen. De Mondial-keuken wordt zo een oase van rust waar we koken, ontspannen en herbronnen.”

“Op het vlak van duurzaamheid willen we de standaard voor toekomstige generaties zetten.”

Fundamenteel aspect

Hastinckx: “SieMatic is een frontrunner qua keukenarchitectuur en -technologie. Maar ook wat betreft ecologie, economie en sociaal welzijn dragen we een verantwoordelijkheid. We gaan die allerminst uit de weg. Meer zelfs, we benadrukken onze toewijding meer en meer. Zo schreven we een nieuwe duurzaamheidsstrategie die verankerd werd in onze bedrijfsfilosofie. Een actief engagement! Sinds 2006 gebruiken we honderd procent groene stroom en zijn we grotendeels onafhankelijk van fossiele brandstoffen. Verwarming gebeurt meer en meer door warmte te produceren uit houtsnippers. Het energiegebruik gaat omlaag dankzij ledverlichting en energiezuinige machines. Zero emissie is bovendien onze ambitie. SieMatic streeft ernaar om niet alleen te voldoen aan de huidige normen voor duurzaamheid, maar ook om de standaard voor toekomstige generaties te zetten. We gebruiken gecertificeerde duurzame materialen en minimaliseren afval in onze productieprocessen. Zo tonen we onze toewijding aan milieuvriendelijke praktijken. Dit leidde intussen tot certificering (SGM) en het recht om onszelf een klimaatneutrale fabrikant te noemen. Op het vlak van duurzaamheid en welzijn willen we een frontrunner zijn en blijven.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details