NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Sika rondt MBCC-overname succesvol af en versterkt positie als duurzaamheidskampioen in de wereldwijde bouwsector

Sika rondt MBCC-overname succesvol af en versterkt positie als duurzaamheidskampioen in de wereldwijde bouwsector

Ad-hoc aankondiging overeenkomstig artikel 53 van de six exchange regulation listing rules 

  • Sika neemt MBCC-activiteiten over die CHF 2,1 miljard netto-omzet in 2022 genereerde
  • Jaarlijkse synergieën verwacht in groot-orde van CHF 160 – 180 miljoen tegen 2026
  • Integratieproces werd goed voorbereid en gaat vanaf vandaag van start
  • De gecombineerde innovatiekracht van Sika en MBCC zal de duurzame transformatie van de hele bouwsector versnellen 
  • Sika zal in 2023 een omzet van meer dan CHF 12 miljard behalen

Sika heeft de overname van MBCC Group afgerond na alle benodigde wettelijke goedkeuringen te hebben ontvangen. Met deze zeer complementaire transactie versterkt Sika haar voetafdruk in alle regio’s, versterkt het haar aanbod van producten en diensten gedurende de gehele levenscyclus van de bouw en stimuleert het de duurzame transformatie van de bouwsector verder en sneller.

MBCC Group, met hoofdkantoor in Mannheim, Duitsland, en voorheen eigendom van een dochteronderneming van Lone Star Funds, is actief op het gebied van bouwsystemen en hulpstoffen voor beton. Om de transactie en om te voldoen aan de wettelijke vereisten, verkocht Sika de chemische hulpstoffen voor beton van MBCC Group in het Verenigd Koninkrijk, de VS, Canada, Europa, Australië en Nieuw-Zeeland aan de internationale private equity-firma Cinven. Het nu door Sika overgenomen bedrijf genereerde in 2022 een omzet van CHF 2,1 miljard, heeft 6.200 mensen in dienst en is actief in meer dan 60 landen en 95 productiefaciliteiten.

Thomas Hasler, CEO: “Vandaag is een historische dag voor Sika. We zijn verheugd om de MBCC-medewerkers te verwelkomen in de Sika-familie. We beginnen aan onze spannende reis en zullen het groeiverhaal van Sika  blijven aansturen. Dankzij onze uitgebreide ervaring in het integreren van bedrijven, zullen we Sika en MBCC met succes samenbrengen en onze krachten bundelen om de nieuwe referentie in de bouwchemische industrie te creëren. Samen zullen we prestaties van wereldklasse leveren voor onze klanten en innovatieve, duurzame oplossingen ontwikkelen.”

Na de succesvolle afsluiting zal het duurzame productportfolio van Sika verder worden uitgebreid met de innovatieve technologieën van MBCC. Sika zal een breed en uitgebreid scala aan oplossingen bieden om de duurzame transformatie van de bouwindustrie mogelijk te maken en om klanten te helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Met deze transactie versterkt Sika zijn groeiplatform door zijn product- en oplossingsaanbod te verbreden in vier van de vijf kerntechnologieën en zeven van de acht Sika Target Markets. Klanten zullen profiteren van een verbeterd en efficiënter distributienetwerk in alle bouwmarkten. Sika verwacht tegen 2026 jaarlijkse synergieën te genereren tussen CHF 160 en 180 miljoen. De gecombineerde Groep zal in 2023 een omzet van meer dan CHF 12 miljard bereiken.

SIKA BEDRIJFSPROFIEL

Sika is een gespecialiseerd chemiebedrijf met een leidende positie in de ontwikkeling en productie van systemen en producten voor verlijming, afdichting, demping, versterking en bescherming in de bouwsector en de automobielindustrie. Sika heeft dochterondernemingen in 101 landen over de hele wereld en produceert in meer dan 300 fabrieken. De meer dan 27.500 werknemers genereerden in 2022 een jaaromzet van CHF 10,49 miljard.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details