NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
SlimTeq: brandwerend beglaasd technisch binnenschrijnwerk met hoge prestaties
Voor het ZIN-project in Brussel leverde Eribel zo’n 120 deuren en 34 vaste ramen uit het SlimTeq-gamma.

SlimTeq: brandwerend beglaasd technisch binnenschrijnwerk met hoge prestaties

Eribel is al veertig jaar ontwikkelaar en producent van technisch binnenschrijnwerk binnen de Haerens Group. Zijn deuren en ramen in hout, staal of aluminium leveren sterke prestaties wat betreft brandwerendheid, inbraak en uitbraak, water, geluid en kogels. Aan het gamma brandwerende ramen en deuren voegt het bedrijf nu SlimTeq toe, met slanke houten profielen en Cradle to Cradle Certified.

Van ontwikkeling en advies tot productie: alles gebeurt in België.

In Rijkevorsel vind je de kantoren en de productie van Eribel. Het bedrijf neemt met een ervaren team de volledige keten in handen, van studiewerk en advies bij projecten over het maatwerk van technische ramen en deuren tot de dienst na verkoop. Daarbij wordt sterk ingezet op R&D. “We investeren jaarlijks ongeveer één miljoen euro in innovatie”, zegt Gert Daniels, sinds twee jaar sales en marketing director bij Eribel. “Zo beschikken we als enige in België over een eigen brandoven om de brandproeven zelf uit te voeren in functie van de productontwikkeling. Een van de vernieuwingen die we recent introduceerden, is SlimTeq: een reeks beglaasde wanden en deuren met houten profielen en hoogstaande brandwerende prestaties.”

Beglaasde producten bestaan op de markt vaak in aluminium of staal. Die vind je bij Eribel terug onder onze productgroep SolidTeq, ClassicTeq, SteelTeq of AluTeq. SlimTeq is uniek door het inhouse ontwikkelde houten frame van zestig millimeter. “Dat is het meest slanke brandwerende profiel in de markt. SlimTeq biedt architecten meer ontwerpopties. Zo kan je met verschillende houtsoorten werken en het hout op diverse manieren behandelen, lakken of vernissen. Of je bestelt het onbehandeld, dat is ook een mogelijkheid.”

De VIB Bio-Incubator in Zwijnaarde is een ultramodern laboratorium waar heel wat ramen en deuren van SlimTeq geplaatst werden, onder meer in de traphallen.

Brandwerende prestaties

Met SlimTeq is het mogelijk ruimtes esthetisch in te delen en maximale lichtinval te garanderen. Qua technische prestaties voldoen deze ramen en deuren aan alle veiligheidsnormen en zijn ze tot EI1 30 en EI1 60 brandwerend. “Daar kan je nog bijkomende prestaties aan toevoegen, in functie van de noden van het gebouw”, legt Gert uit. “Akoestisch of thermisch isolerend glas is bijvoorbeeld een bijkomende optie. Momenteel is SlimTeq beschikbaar in een sterk basisaanbod. Extra technische prestaties en een ruimer assortiment zoals bijvoorbeeld zwaai- en schuifdeuren zijn we nog volop aan het ontwikkelen.” 

Een extra troef van SlimTeq is het Cradle to Cradle Certified-label. De deuren en ramen zijn ontworpen vanuit een duurzaam standpunt en geaccrediteerd volgens verschillende parameters. Bovendien zijn ze getest voor intensief gebruik. “Duurzaamheid is doorheen het volledige bedrijf een belangrijke drijfveer. Gaande van elektrische wagens en zonnepanelen over de manier waarop we produceren tot de producten zelf. De volledige productie gebeurt bovendien in België. Daarnaast werken we het liefst met Europese houtsoorten, al dan niet PEFC- en FSC-gecertificeerd. Uiteraard bieden wij ook exotische houtsoorten aan, op vraag van onze klanten.”

De beglaasde wanden garanderen maximale lichtinval, terwijl de slanke houten profielen ontwerpvrijheid aan architecten bieden.

Cradle to Cradle Certified® Bronze 

SlimTeq werd al toegepast in enkele projecten, waaronder het ZIN-project in Brussel. Daar werden ongeveer 120 deuren en 34 vaste ramen geleverd. Het Cradle to Cradle Certified® Bronze-label draagt bij tot de duurzaamheid van de herontwikkeling van de buurt rond de WTC 1- en 2-torens in de hoofdstad. “Een ander project is de VIB Bio-Incubator in Zwijnaarde”, zegt Gert. “In dit moderne laboratorium leverden en plaatsten we meer dan 500 volledig beglaasde SlimTeq-deuren, waaronder enkelen met boven- en zijlichten. Daarnaast werden er zo’n 100-tal beglaasde wanden en ramen geplaatst, onder meer in de traphallen. Steeds met verschillende brandweerstandsniveaus en toegangscontrole op de deuren. SlimTeq was mee bepalend in het behalen van het C2C Certified®-certificaat van dit project.”

Met SlimTeq vervolledigt Eribel zijn aanbod voor architecten, bouwheren, aannemers en schrijnwerkers in België. Dit nieuwe product wordt ook voorgesteld tijdens Architect@Work in mei in Brussel en vanaf maart organiseert het bedrijf inhouse events voor architecten die dan uitgebreid kennis kunnen maken met de mogelijkheden van deze innovatieve oplossing.   

De productie van SlimTeq vindt plaats in de vestiging van Eribel in Malle.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details