NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Smart ceiling, nu nog slimmer
KAY: alle comfort in één intelligent plafond. (ION, Antwerpen)

Smart ceiling, nu nog slimmer

Meer comfort door innovatie

Wat hebben klimaatplafonds en IoT met elkaar gemeen? Steeds meer, zo blijkt. KAY, het innovatieve comfortplafond van Group Jansen, pakt nu uit met een geavanceerde geconnecteerde oplossing die het comfort naar een hoger niveau tilt en nieuwe oplossingen biedt op het vlak van geavanceerd gebouwbeheer. The smart ceiling next level.

We kennen KAY-klimaatplafonds als een van de innovatieve eigen merken van Group Jansen die steeds meer inzet op totaaloplossingen. Deze atypische bouwgroep verzorgt projecten van a tot z, of anders gezegd van de totaalaanneming tot de interieurafwerking, en dit voor diverse sectoren zoals kantoren, retail, leisure, healthcare en cleanrooms. Met ondertussen meer dan 600 medewerkers, elk met een specifieke vakkennis, gaat Group Jansen resoluut voor die ontzorgende service van een ‘onestopshop’. Alles onder één dak. Hierdoor kunnen de werkzaamheden niet alleen perfect op elkaar worden afgestemd, maar hebben bouwheer en klant ook maar één aanspreekpunt. Dit biedt niet alleen verschillende voordelen tijdens het bouwproces, maar ook nadien voor de nazorg en service. 

De lage energiekosten en lange levensduur van het klimaatplafond resulteren in een optimale total cost of ownership. (QRS, Berchem)

Toekomstbestendig comfort

Voor hun klanten creëert Group Jansen stuk voor stuk places to be. Ze doen dit vanuit een drieluik: als builders, als sustainers, maar zeker ook als makers. Ze maken zelf wat ze op de markt missen. Vandaar de logische keuze voor een eigen schrijnwerkerij, een eigen R&D-afdeling, maar zeker ook tal van eigen producten zoals systeemwanden en klimaatplafonds voor kantoren, ziekenhuizen, zorgcentra, restaurants en hotels. De KAY-klimaatplafonds hebben zich al uitgebreid bewezen als oplossing om diverse technieken te verenigen in één strak plafond. Het koelt, verwarmt, verlicht, ventileert en brengt akoestisch comfort. Ook de integratie van audiovisuele toepassingen en allerhande sensoren is een optie. Naast de beperkte installatiekosten blijkt het KAY intelligente plafond toekomstbestendig en evolueert het mee met de noden van het gebouw en zijn gebruikers. En uiteraard is de lage energiekost vandaag de dag een niet te miskennen troef. Daarnaast past dit klimaatplafond perfect binnen het duurzame en circulaire gedachtengoed en kan het bijdragen tot het behalen van een BREAAM- en WELL-certificering die steeds meer aan belang wint.

Het klimaatplafond leent zich perfect voor omgevingen die hoge eisen stellen aan comfort, welzijn en duurzaamheid. (Hotel Van der Valk, Gent)

Draadloos en connected

Met de KAY-comforteilanden slaagt Group Jansen erin om, aan de hand van standaardproducten, slim comfort op maat van de klant aan te bieden. Elk KAY-klimaatplafond is met andere woorden afgestemd op het gebouw en de specifieke behoeften. Group Jansen maakt de aansluiting op het gebouwbeheersysteem of werkt samen met de bouwheer een systeem uit. Hier gaat KAY nu nog een stap verder, met een ‘connected smart ceiling’ dat heel wat nieuwe draadloze functies toelaat op vlak van intelligent gebouwbeheer. Welke dat zijn, hangt uiteraard weer af van de specifieke situatie. Philippe Rosseel, COO van KAY: “Met onze standaardoplossing leveren we het netwerk waarmee we slimme flexibiliteit ontgrendelen en leggen we de snelweg naar data over je gebouw en het gebruik.” Enkele concrete toepassingen? “Het slimme systeem laat een nieuwe interactie toe tussen de ruimte en zijn gebruikers. En daar valt heel wat uit te leren. Wanneer, hoe frequent en door hoeveel personen een bepaalde vergaderzaal wordt gebruikt, bijvoorbeeld. Hieruit kan men conclusies trekken voor het efficiënt gebruik van de office floor. Ook naar toegangscontrole zijn er voordelen. Daarnaast kan het slimme plafond eveneens geconnecteerde toestellen detecteren en bijvoorbeeld aangeven in welke ziekenhuiskamer een bepaalde scanner zich bevindt.” Het draadloze systeem kan naar wens en op elk moment worden aangepast en uitgebreid. Geen bekabeling nodig. En uiteraard gebeurt ook de bediening draadloos en kan de gebruiker de functies van het klimaatplafond met zijn smartphone aansturen: van koeling en verwarming tot verlichting. Smart ceiling next level, ten dienste van het comfort voor zowel de gebruiker als de facility manager.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details