NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Snel en efficiënt verlijmen van dakisolatie
Nauwkeurig, proper en ergonomisch werken.

Snel en efficiënt verlijmen van dakisolatie

Als grootste onafhankelijke fabrikant van polyurethaanschuimen en vooraanstaand lijmfabrikant, biedt Soudal al een hele tijd een assortiment polyurethaanlijmen aan voor het bevestigen van dakisolatie op vlakke daken: Soudatherm Roof. Naast de meest geteste lijmen in de markt, heeft Soudal sinds februari 2021 ook een ATG op zowel Soudatherm Roof 250 als Soudatherm Roof 330.

Soudatherm Roof bestaat uit de klassieke, vloeibare lijm Soudatherm Roof 170 en twee innovatieve PU-lijmschuimen: Soudatherm Roof 250 in een standaard 800 milliliter aërosol en de nieuwe Soudatherm Roof 330 in een canister van 10,4 kilo. Het assortiment werd speciaal ontwikkeld voor een snelle uitvoering, hoge efficiëntie en gebruiksgemak. Met de drie producten kan elke verlijmingstoepassing voor elk project, van 10 tot 10.000 vierkante meter, worden afgedekt. Alle producten werden, in samenwerking met de leveranciers van isolatiematerialen, uitvoerig op windbestendigheid getest en goedgekeurd. 

Vloeibaar vs Lijmschuim

De klassieke, vloeibare lijm, Soudatherm Roof 170, wordt vooral ingezet bij het verlijmen van mineraalwol. Dit type isolatiemateriaal heeft een open structuur met een zwakkere cohesie. Het is dus belangrijk dat de lijm voldoende in de structuur van de plaat dringt om een veilige en duurzame verbinding te realiseren. Door de opschuimende eigenschappen van Soudatherm Roof 170 is dit perfect realiseerbaar. Ook de andere gangbare isolatiematerialen kunnen met dit product worden verlijmd.

Klassieke vloeibare lijmen zijn nogal omslachtig om aan te brengen. Meer en meer dakdekkers stappen over naar het gebruik van de innovatieve lijmschuimtechnologie, Soudatherm Roof 250 of Soudatherm Roof 330. Hiermee werk je respectievelijk tot 30 en tot 50 procent sneller dan met de vloeibare producten. Bovendien kan je veel nauwkeuriger en netter werken.

Soudatherm Roof bestaat uit de klassieke, vloeibare lijm Soudatherm Roof 170 en twee innovatieve PU-lijmschuimen: Soudatherm Roof 250 en de nieuwe Soudatherm Roof 330.

De snelste daklijm

De grootverpakking PU-lijmschuim is de laatste ontwikkeling binnen het assortiment daklijmen. Vooral op grote, industriële platte daken is de tijdswinst, die Soudatherm Roof 330 oplevert, enorm en kan de dakdekker het verschil maken ten opzichte van zijn concurrenten.

Soudatherm Roof 330 is geschikt voor alle platdak-isolatiematerialen op mekaar of op de meest courante ondergronden zoals beton, vezelcement, cellenbeton, corrosiebestendige stalen plooiplaten (steeldeck®) en geschikte houten platen (spaanplaat, multiplex, OSB). Ook voor renovatieprojecten waarbij de isolatie op de oude bitumineuze dakbanen dient te worden verkleefd, is het product geschikt.

Gemakkelijk in gebruik

Met één canister kan je tot 150 vierkante meter isolatie verlijmen en al na een uur is de lijm volledig uitgehard. Ter vergelijking, een klassieke vloeibare lijm is pas volledig uitgehard na 6 uur. Soudatherm Roof 330 is bovendien ontwikkeld zonder na-expansie. Eenmaal de platen zijn geplaatst, moeten deze dus niet verzwaard worden met ballast of continu worden overlopen gedurende de uithardingstijd van de lijm. De platen liggen meteen goed. Overlopen moet je zelfs vermijden tijdens de uitharding.

Soudatherm Roof 330 is net zoals Soudatherm Roof 250 een goede warmte-isolator (36 mW/m.K) en kan dus ook de voegen tussen de platen opvullen zodat het geheel ononderbroken isoleert. Koudebruggen, die bij mechanische bevestiging kunnen optreden, worden door het gebruik van lijmschuim volledig vermeden.

Soudal ontwikkelde ook speciale pistolen met lange loop om Soudatherm Roof 250 en Soudatherm Roof 330 nauwkeurig, proper en ergonomisch op het dakoppervlak aan te brengen. Na gebruik dient de dakdekker gewoon het pistool te vergrendelen en de druk op het systeem te laten om uitharding van de lijm in het pistool te vermijden. De volgende dag kan er meteen worden verder gewerkt.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details