NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Stalen gevelpanelen met esthetische meerwaarde
Modern en stijlvol …

Stalen gevelpanelen met esthetische meerwaarde

Zet je een nieuw bedrijfsgebouw neer, dan mag de gevel best wel wat aandacht trekken. Het gebouw is namelijk een visitekaartje in het straatbeeld. Om die visibiliteit ten volle te benutten, ontwikkelde Joris Ide de Façade-lijn. Het productengamma omvat ruim vijftig profielen, een brede waaier aan kleuren en mogelijkheden tot maatwerk.

Joris Ide ken je wellicht al van de traditionele bouwmaterialen, zoals geïsoleerde sandwichpanelen, geïsoleerde dakpanelen, steeldeck en gordingen. Als totaalaanbieder voor de bekleding van de buitenschil van een gebouw, is het gamma voor de gevel ondertussen verder uitgebreid met Façade. Die productlijn omvat een gevelbekledingssysteem in staal, dat een toegankelijk budget combineert met een architecturale uitstraling. “Ideaal voor industriebouw die een echte blikvanger moet worden of wanneer een bouwheer bewust wil afwijken van het traditionele”, zegt salesverantwoordelijke Laurens Sap.

Voor elke stijl en elk gebouw

Façade omvat enkelwandige stalen profielen en cassettes voor architecturale gevelafwerking. De mogelijkheden zijn quasi eindeloos, met meer dan vijftig standaardprofielen – waaronder punt- en blokprofielen – en een ruime kleurkeuze. Naast heel wat RAL-kleuren, zijn ook specialere tinten beschikbaar, zoals goudkleur, koper- en bronstinten of imitatiecortenstaal. Laurens Sap: “We volgen de trends op de voet en zien er nauwgezet op toe dat het kleurenaanbod up-to-date blijft. Bovendien is maatwerk mogelijk voor grotere volumes. Wil een architect toch een eigen profiel of specifiek kleur aan de gevel, dan voeren we dat persoonlijke ontwerp graag uit.”

De gevelbekleding krijgt vorm in twee productiesites van Joris Ide, in Frankrijk en in Nederland. Het zijn de ruime expertise, moderne productie en de slagkracht van de materialenproducent die ook gevelelementen op maat mogelijk en vrij snel verkrijgbaar maken. Met gegarandeerde kwaliteit, onder meer door de optie voor bijkomende coatings en afwerkingen naar wens.

… of als kleurrijk accent. (Beeld: Richard Alcock)

Industriebouw met spraakmakende gevel

Gevelbekleding wordt belangrijker. Tegelijk willen bouwheren hun budget het liefst onder controle houden, zeker met de stijgende materiaalprijzen. De Façade-reeks biedt hierop een antwoord, door zich qua prijs te positioneren tussen traditionele gevelmaterialen en de duurdere aluminium gevelafwerkingen. “Onze producten laten toe de toegankelijkere prijzen en de snelheid van industriebouw te combineren met een architecturale uitstraling”, benadrukt Laurens Sap. “In Frankrijk is de Façade-lijn al meer dan vijftien jaar populair, hier begint ze nu ook naamsbekendheid te krijgen. Dat is opnieuw een voordeel, want als architect kies je een oplossing die al vele jaren in de praktijk is getest, om een moderne uitstraling te creëren.”

Ook creatieve residentiële aankleding

Voor industriebouw biedt Façade dus nieuwe mogelijkheden. Toch is het product niet beperkt tot industriële gebouwen. Diverse residentiële projecten kregen al een architecturale boost met deze gevelbekledingsproducten. “Vooral ons blokprofiel Sonora bewijst in dat soort projecten zijn meerwaarde”, legt Laurens Sap uit. “Vaak gaat het om een accent, zoals de bekleding van een luifel of één gevel. Bij een appartementencomplex in Brussel werden de penthouses van de vier woontorens dan weer afgewerkt met deze gevelprofielen. Het resultaat trekt de aandacht en wordt positief onthaald. Onze boodschap aan de architecten is dan ook om vooral hun creativiteit de vrije loop te laten.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details