NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Stijlvol zwart, ook in de publieke sanitaire ruimtes
De awardwinnende Black Binoptic kraan in een stijlvolle combinatie met een opbouwwastafel in rvs met matzwarte Teflon® coating.

Stijlvol zwart, ook in de publieke sanitaire ruimtes

De staat van sanitaire ruimtes in een openbaar gebouw beïnvloedt niet zelden de perceptie die men heeft van de hele instelling, zowel qua hygiëne als op vlak van design. DELABIE wil met een zeer compleet Black-assortiment deze ruimte verder upgraden. Kwaliteit en onderhoudsgemak verzoend met een eigentijdse esthetiek die als zeer stijlvol wordt ervaren.

Black is here to stay! In de particuliere keuken en badkamer blijken zwart kraanwerk en sanitaire toestellen ondertussen een blijver. Dat weet ook de DELABIE-groep, Europese leider in kranen en sanitaire voorzieningen voor openbare plaatsen, die deze tijdloze designtrend niet links laat liggen. Het gamma wordt gestaag aangevuld met zwarte alternatieven die een hoogwaardige esthetiek combineren met een optimale hygiëne en die perfect resistent zijn tegen intensief gebruik.   

Mat zwart Teflon®

Vooreerst presenteert DELABIE een compleet gamma aan Black Spirit sanitaire toestellen met wastafels voor op- en inbouw, diverse toiletten, urinoirs en schaamschotten, goed voor in totaal vijftien referenties. Al deze toestellen zijn uitgevoerd in RVS 304 met een afwerking in zwarte Teflon®. Het roestvrij staal maakt ze sterk en tegelijk lichter van gewicht, niet onbelangrijk tijdens de installatie. De Teflon® coating creëert vervolgens niet alleen die gegeerde matzwarte finish, maar is ook perfect bestand tegen chemische producten. Extra voordeel: kalk kan zich moeilijk vasthechten op deze coating, wat het onderhoud aanzienlijk vereenvoudigt. Omdat een zwart toilet om zwarte accessoires vraagt, omhelst het gamma van DELABIE een selectie zwarte toebehoren zoals toiletborstelhouders, kledinghaken, toiletrolhouders, handdoekverdelers en zo meer. Uiteraard zijn ook deze ontwikkeld met het oog op intensief gebruik, makkelijke reiniging en het voorkomen van diefstal, zoals het sanitaire toebehoren van deze klasse voor utiliteiten betaamt.

De Black-reeks van Delabie voor de publieke ruimte laat zich fraai combineren met houtdecors.

Red Dot Winner

Geen stijlvol zwart sanitair totaalplaatje zonder bijpassende kranen, ook in de publieke ruimte. DELABIE heeft met Black Binoptic een zwarte elektronische kranenreeks, uitgevoerd in 100 procent messing en mat zwart chroom, die zijn sporen ondertussen ruimschoots verdiend heeft. De serie bleef ook in designkringen niet onopgemerkt en kon in 2021 een gegeerde Red Dot Winner-award in de wacht slepen in de categorie Product Design. Naast het opmerkelijk matzwarte design zijn ook de functionele troeven legio. Uiteraard voorkomt het gebruik zonder manueel contact de overdracht van kiemen via de handen. Bovendien is de Binoptic uitgerust met een periodiek spoelsysteem met een automatische spoeling van de leidingen elke 24 uur na het laatste gebruik. Tot slot heeft de kraan een uitloop met gladde binnenkant en beperkte waterinhoud. Samengevat: alles wordt in het werk gesteld om bacteriegroei te voorkomen.

Daarnaast is de kraan voorzien van een automatische zelfsluiting en een ingesteld debiet van 3 liter per minuut, desgewenst aanpasbaar. Resultaat: een waterbesparing tot 90 procent ten opzichte van een traditionele kraan. De kalkwerende oplossingen en ingebouwde vuilfilter verzekeren een minimum aan onderhoud. Tot slot zijn er de verklikkerlichtjes die bij eventueel defect de diagnose vergemakkelijkt. Ook vermeldenswaardig: de recent gelanceerde DELABIE Tempoflux 3 zelfsluitende toiletkraan voor inbouw met directe spoeling, dubbele bediening, anti-blokkeersysteem en met een nieuwe design bedieningsplaat in zwart gehard glas. Ook dit item combineert comfort, waterbeheersing en vandaalbestendigheid met een nieuwe esthetiek die de publieke ruimte verder opwaardeert, helemaal conform de huidige designtrends.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details