NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
“Streven naar duurzaamheid is een continu proces”
Met het dubbel beglaasd wandsysteem JB PURE 100 WOOD zet Beddeleem een nieuwe standaard, ook op vlak van akoestiek dankzij een geluidsisolatie tot 51 dB.

“Streven naar duurzaamheid is een continu proces”

‘Beddeleem, eerste Belgisch CO2-Neutraal bouwbedrijf’ bloklettert het persbericht. Voor het afwerkingsbouwbedrijf is dit weliswaar niet de eindmeet, want werken aan duurzaamheid is een continu proces. Een gesprek over milieuzorg, circulariteit en constante inspanningen om het nog beter te doen.

Beddeleem is wat men noemt een klasse 8 afwerkingsbouwbedrijf, gespecialiseerd in zowel het ontwikkelen, produceren als installeren van systeemwanden, klimaatplafonds, deursystemen en projectmeubilair. Jochen Daneels, commercieel directeur Beddeleem: “Voor de totaalafwerking van de binneninrichting van kantoor- en utiliteitsgebouwen, zowel in België als daarbuiten en zowel voor B2B als bijvoorbeeld Europese overheidsinstellingen, kunnen wij ons op onze eigen producten beroepen om het totaalproject zo rendabel mogelijk aan te bieden aan de klant. Dit doen we met veel aandacht voor duurzaam ondernemen.” Beddeleem draagt duurzaamheid trouwens al heel lang hoog in het vaandel. Het zit als het ware in het DNA van dit Oost-Vlaamse bedrijf dat het CO₂-Neutral Company certificaat voor 2021-2022 kreeg toegekend door klimaatadviesorganisatie CO2Logic, met validatie door Vinçotte. Beddeleem wil weliswaar nog verder gaan dan ‘klimaatneutraal’ en gaat nu voor ‘klimaatpositief’ door meer terug te geven dan ze uitstoten.

Hout is niet meer weg te denken uit de hedendaagse kantoren. Het JB 4000 WOOD systeem creëert met zijn bijzondere uitstraling een warme sfeer in het interieur.

Klimaatinspanningen

Sinds 2011 heeft Beddeleem het ISO14001 milieuzorgsysteem ingevoerd en blijft het bedrijf voortdurend inspanningen leveren om de milieu-impact tot een minimum te beperken. Voorbeelden zijn het efficiënt gebruik van grondstoffen, hulpstoffen en energie, het optimaal gebruik van PEFC- en FSC-gecertificeerd hout, het gebruik van gerecycleerd aluminium, een uitgebreid zonnepanelenpark en een eigen waterzuiveringsinstallatie. De verschillende afvalstromen worden maximaal gesorteerd met het oog op recyclage en hergebruik van materialen. Ook de vergroening van het wagenpark wordt aangepakt. “Sinds kort steunen wij ook een boomaanplantingsproject voor het behoud van de bossen in Guatemala”, vult Jochen Daneels aan. Maar daar stopt het niet. “Via Go Forest zijn wij, bij wijze van extra inspanning, gestart met het compenseren van het gebruik van bamboe bij de productie van onze JB WOOD BAMBOO wanden. Zo hebben wij voor de hoofdzetel van PwC in Diegem voor elke vierkante meter geproduceerde systeemwand één bamboe aangeplant in het Amazoneregenwoud in Peru.” Geen ‘greenwashing’ maar echte positieve klimaatimpact is het motto.

De nieuwe kantoren van Beddeleem werden ontworpen en ingericht als ideale werkplek voor het personeel en meteen ook als inspiratiebron voor klanten en architecten.

Duurzame producten en circulaire stock

Daarnaast draagt vanzelfsprekend ook het productaanbod van Beddeleem bij tot een verduurzaming van kantoren en gebouwen van de klant. Een energieneutraal kantoor kan tegenwoordig niet meer buiten een klimaatplafond. Leen Floryn, R&D-medewerker bij Beddeleem: “Uiteraard zijn er de cradle-to-cradle gecertificeerde systeemwanden die bijdragen aan de duurzaamheidsprestatie van gebouwen en ook credits opleveren voor onder meer de BREEAM en LEED certificering. Beddeleem heeft de expertise in huis om de klanten daarin te ondersteunen.” Bovendien wordt er ook ingezet op het circulaire verhaal dat de laatste twee jaar aan belang wint, onder andere bij overheidsopdrachten. Jochen Daneels: “Onze systeemwanden zijn per definitie circulair en kunnen perfect hergebruikt worden. We doen dit trouwens al sinds lang in bestaande gebouwen van onze klanten, zoals bijvoorbeeld de Europese Commissie. We hebben ook zelf een stock van gerecupereerde wanden en kunnen dus op die manier een circulair gamma aanbieden. Een perfect ecologisch alternatief. De projecten waarbinnen hiervan gebruik gemaakt wordt, volgen mekaar steeds sneller op. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details