NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Subtiel en decoratief
Een klassevolle en subtiele verlichting met de schoonheid van albast en de verspreiding van een warm, zacht licht.

Subtiel en decoratief

Albast doet verder zijn intrede in de verlichtingswereld. De minerale steen wint aan populariteit door de schoonheid van het materiaal en de manier waarop het een warm en zacht licht verspreidt. Verlichtingsexpert Kreon maakt gebruik van albast om de armaturen van de nieuwe Stone Collection af te werken.

Het decoratieve aspect van high-end verlichting wint aan belang en dat is ook Kreon niet ontgaan. Tijdens de voorbije editie van Architect@Work pakte de fabrikant uit met de Stone Collection die gebruik maakt van albast. Het kleurbereik van deze steensoort is heel breed waarbij wit met gekleurde aders de meest voorkomende tint is. Daarnaast bestaat ook karamelkleurige, lichtgele, roze en blauwe albast. Kristof Pycke, designer van de nieuwe Stone Collection met voorop de Oran Stone-wall, koos voor een afwerking met witte, heldere albast. “Dit geeft de armaturen een pure en natuurlijke elegantie die perfect bij het DNA van Kreon past”, legt Pycke uit.

De Kreon Stone Collection wordt gekenmerkt door een gloed van licht die een aangename sfeer creëert door het doorschijnende minerale materiaal.

Elegante look-and-feel

Kreon opteerde om de Stone Collection op te bouwen uit enkele bestaande armaturen met de nieuwe afwerking van albast en deze aan te vullen met een compleet nieuwe wandarmatuur. “De Oran pendant-collectie bestaat inderdaad al langer en daar voegen we nu pendelarmaturen aan toe met ronde of vierkante albasten lichtmodules”, aldus Pycke. “Door de neerwaartse lichtbundel verspreiden de modules extra licht op horizontale oppervlaktes. We breiden daarnaast de Oran in-linereeks gependelde en plafondarmaturen uit met een half-ingebouwde armatuur die we afwerken met een albasten schijf. De peertjes die bij deze reeks armaturen horen zijn in een mondgeblazen versie beschikbaar in twee maten, rond- of kegelvormig, en nu ook in albast voor een unieke en poëtische toets.” Ook de Kreon Oran Object Stone, een decoratieve tafelarmatuur, is er nu in een albasten versie, net als het innovatief profielsysteem Kreon Kagi.

Oran wall stone, een nieuwe wandarmatuur in de albasten collectie van Kreon.

Nieuwkomer

Oran wall is de enige echte nieuwkomer in de Stone Collection waardoor deze wandarmatuur een echt buitenbeentje is. Bovendien is geen enkele Oran wall identiek, de precieze afmetingen en ‘bewolking’ van de albasten schijf verschillen namelijk steeds omdat elk stuk met ambachtelijke productietechnieken wordt vervaardigd. Pycke: “Oran wall stone is een unieke oriëntatiearmatuur die het licht op een gelijkmatige manier verspreidt. De uitgesproken transparantie suggereert openheid, creëert een authentieke sfeer en ademt klasse en kwaliteit.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details