Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

NL | FR

Producten

Te warm in huis? Voor doekzonwering is het nooit te laat

Renson

25 november 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Grote ramen halen lekker veel daglicht binnen en zijn een absolute aanrader voor wie het ‘buitengevoel’ in huis wil halen. Zolang de zon geen vrij spel krijgt tenminste. Want in geen tijd wordt het op warme dagen of bij een eerstvolgende hittegolf ondraaglijk warm in een goed geïsoleerd huis. Herkenbaar? Helaas niet voor jou alleen. In de toekomst zal het aantal warme dagen per jaar zelfs nog talrijker worden. Anticiperen is dus de boodschap. Hoe je dat op de meest natuurlijke, efficiënte, duurzame en energiezuinige manier doet? Door de zon tegen te houden nog voor die het glas kan bereiken.

Boom, oversteek, luifel of buitenzonwering

Akkoord, tijdens een hittegolf kan een airco het leven in een oververhit interieur alsnog draaglijk maken. Maar eigenlijk loop je daarmee achter de feiten aan. Onder het motto ‘beter voorkomen dan genezen’ pak je het probleem van oververhitting dus maar beter bij de oorzaak aan. Een boom op een strategische plaats in de tuin bijvoorbeeld, kan er op de meest eenvoudige manier al voor zorgen dat de zon het glas van je ramen niet rechtstreeks bereikt en je huis als een serre opwarmt. Ook een oversteek of luifel breken op een zelfde manier de zonnestralen. Net zoals doekzonwering dat doet. 

Lekker fris in de zomer, aangenaam warm in de winter

Het grote voordeel van zonwering is wel dat die instant voor verkoeling zorgt in huis. Door die op de warmste dagen van het jaar consequent vanaf ’s morgens vroeg neer te laten, krijgt de zon niet eens de kans om je huis op te warmen. Het resultaat? ’s Avonds kom je thuis in een aangenaam fris huis, terwijl het er dankzij de transparantie van de screens toch niet aardedonker is. Ten opzichte van de andere natuurlijke oplossingen zoals eerder opgesomd, heb je met doekzonwering ook zelf de controle in handen. Jij beslist over ‘op’ of ‘neer’, zodat je in de winter alsnog kan genieten van de gratis zonnewarmte in huis, of dat je ook bij verblinding van tv- of computerschermen de screens naar beneden kan laten: volledig naar wens.

Lang niet enkel voor nieuwbouw: de Fixscreen Solar

Handig om weten: ook voor wie niet aan een nieuwbouw of grondige renovatie toe is, is het niet te laat om doekzonwering te laten installeren op de bestaande ramen. Dankzij de Fixscreen Solar hoeven daarvoor zelfs geen stopcontacten voorzien te zijn. De screen is namelijk uitgerust met een zonnecel, waardoor er bij de installatie ook geen kap- of breekwerk aan te pas komt. Meer zelfs: je hoeft er in principe niet eens voor thuis te blijven, want de installateur kan die piekfijn afwerken zonder één stap binnen te moeten zetten.

Altijd van stroom voorzien

Daglicht volstaat om de Fixscreen Solar van stroom te voorzien. En dus werken die zelfs op een regendag perfect. Waar dat met de zonnecel in de doekkast toch niet zou lukken, is er ten slotte altijd nog een losse zonnecel beschikbaar, die elders gemonteerd het nodige daglicht opvangt voor een vlotte bediening.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details