Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

NL | FR

OverigProducten

Technologische (r)evolutie op vlak van intelligente toegangscontrole

Salto 4 -LondonDSCF7293 kopiëren

16 november 2020 Leestijd 7 minuten

Deel dit artikel

Het is maar één van de vele mogelijkheden van de toegangscontrole en -verlening ontwikkeld door SALTO. Dit bedrijf zorgt door voortdurende innovatie voor geavanceerde oplossingen voor elektronische toegangscontrole en dit voor uiteenlopende marktsegmenten: van overheid- en onderwijsinstellingen, bedrijven en sportvoorzieningen tot co-working spaces en residentiële woningen. Sleutelloze toegangscontrole op maat van elk project.

Tekst: Eva Goossens   |   Beeld: Salto Systems

Sinds de oprichting in 2001 werkt SALTO Systems aan de meest technologisch geavanceerde en flexibele elektronische sluitoplossingen, voor elk deurtype en elke gebruikersbehoefte. Vandaag heeft SALTO, naast het hoofdkantoor in het Spaanse Oiartzun, in totaal 32 kantoren wereldwijd. SALTO biedt toegangscontrole in meer dan 90 landen en beveiligt wel 5 miljoen deuren, gebruikt door naar schatting 40 miljoen mensen per dag.

SVN of SALTO Virtual Network: een data-on-card system met gepatenteerde lees- en schrijffunctie.

Eén hardware platform, een scala aan flexibele oplossingen

Kan iets dat zo complex lijkt toch uiterst eenvoudig in gebruik en efficiënt zijn? Dat is waar SALTO voortdurend op inzet. De technologie is in continue evolutie en zo ook de diverse SALTO oplossingen. Alles begon in 2001 met de presentatie van de eerste batterijgevoede offline deurbeslagen voor elektronische toegangscontrole zonder kabels. Een jaar later zet SALTO een nieuwe standaard met het Salto Virtual netwerk (SVN), een data-on-card systeem met gepatenteerde lees-schrijffunctionaliteit. Later volgden onder meer SALTO Wireless met Bluetooth en het eerste cloudgebaseerde toegangscontrolesysteem. SALTO is vandaag goed voor een uitgebreid hardwareplatform aan slimme sloten van waaruit diverse oplossingen kunnen worden geboden: server- of cloudgebaseerd, bekabeld of draadloos, on- of offline.

SALTO is er voor alle deurtypes: buiten- en binnendeuren, automatische deuren, deuren in metaal, hout en ook glas.

Web- of cloudgebaseerd

Wat de technologieplatformen betreft onderscheiden we de SALTO Space serverbased oplossing en de Salto KS cloudoplossing. Met SPACE kiezen eindgebruikers zelf de indeling van hun systeem en bepalen ze hoeveel toegangspunten, welk type toegangspunten en welke mate van beveiliging ze daarbij nodig hebben. Salto is schaalbaar en kan dus eenvoudig worden aangepast aan veranderende behoeften. Via de ProAccess SPACE webbased beheerssoftware met eenvoudige installatie en updates naar alle operatorterminals in een gebouw. Het SPACE-platform biedt ook de mogelijkheid om systemen van derden te integreren en kan gebruikt worden in combinatie met onder meer systemen voor videobewaking, voertuigtoegang, tijd- en aanwezigheidsregistratie en inbraakalarmen. Daarnaast is er SALTO KS, een cloudgebaseerd systeem dat geen software-installatie vereist en zich perfect leent voor co-workingkantoren, kleine kmo’s, studentenhuizen, serviceflats en winkels. Gelanceerd in 2014 en ondertussen goed voor 100.000 toegangspunten. Beheerders controleren de toegang van bezoekers, werknemers of bewoners via de SALTO KS web- en mobiele app.

Heel handig: via de app wordt het mogelijk om van op afstand bijvoorbeeld een specifieke deur te openen of een bepaalde gebruiker te blokkeren.

SALTO NEO, de nieuwe elektronische cilinder die zich laat openen met een badge, mobile key of van op afstand.

Veelvoud aan openingstechnologieën

Dit brengt ons vanzelf bij de verschillende openingstechnologieën. Met de mobile cloudgebaseerde oplossing SALTO KS open je de deuren dus van op afstand, maar ook met een slimme badge, via een pincode of zelfs met de smartphone. SALTO Space laat je dan weer de keuze tussen SVN data-on-card (ID-dragers), JustIn Mobile waarbij de verbinding wordt gemaakt tussen de elektronische sloten en de smartphone en tot slot BLUEnet, een systeem via Bluetooth dat speciaal werd ontwikkeld voor deuren waarbij realtime controle vereist is. Veilig, intelligent en geënt op de concrete situatie met specifieke behoeften.

Salto XS4 Mini: compact en makkelijk te installeren en elektronisch beslag dat aansluit bij elk type architectuur of interieur.

Hardware: veelzijdig productportfolio

Ook het SALTO Smart Locking hardwareplatform is constant in evolutie. Grosso modo onderscheiden we vier categorieën: de elektronische beslagen, elektronische cilinders, lezers en deurcontrollers en elektronische lockersloten. Nieuw in deze laatste categorie is de SALTO Locker BLE: een revolutionaire oplossing voor kluisjes die de gebruikers in staat stelt om het lockerslot via een mobiele app op de smartphone te bedienen. Nog een recente innovatie is de NEO cilinder, een nieuwe versie van de elektronische cilinder met ingebouwde Bluetooth waardoor deze voldoet aan alle huidige standaarden. Veiligheid en gebruiksgemak primeren, maar ook aan de eenvoudige installatie en de esthetiek werd gedacht. Naast het uitgebreide gamma aan SALTO XS4 elektronische beslagen zijn er onder meer de Ælement sloten met eigentijds design. Vermeldenswaardig is de MyLock configurator, een online tool om architecten een goed beeld te geven hoe de door hen gewenste SALTO-sloten werken en eruit zullen zien in combinatie met een verscheidenheid aan deuren. Handig.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via ArchiComm? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details