NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Tivoli GreenCity

Tivoli GreenCity

De ecowijk Tivoli GreenCity in Laken is een project van citydev.brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Hun doel: nieuw leven blazen in een oud braakliggend industrieterrein dat het dichte stedelijke gebied van Laken perfect verbindt met de industriezone van de Haven van Brussel.

De wijk is een voorbeeld van:

  • Duurzaamheid
  • Sociale diversiteit
  • Samengaan van economische activiteiten en huisvesting

Duurzame voorbeeldwijk

De doelstellingen die de bouwheren met de ecowijk hadden, waren ambitieus: minder energieverbruik, biodiversiteit, productie van groene energie en rationeel waterbeheer. Zachte mobiliteit wordt er sterk aangemoedigd: de straten in de wijk zijn voorbehouden voor fietsers en voetgangers en het doorgaand verkeer en de parkings zijn naar de omliggende straten van de wijk verplaatst.

Tivoli GreenCity

Een wijk creëren betekent voor de ontwerpers van het project ook mensen de gelegenheid geven om elkaar te ontmoeten en gezellige momenten met elkaar te delen. Daarom hebben ze onder andere een nieuw openbaar plein aangelegd dat overdag en ‘s nachts aan die visie beantwoordt.

Warme stadsverlichting die in de filosofie van de wijk past

Om het plein en de straat die ernaartoe leidt te verlichten, kozen de bouwheren in lijn met de duurzaamheidsdoelstellingen voor SCULPDOT LED-armaturen op houten palen.

Op elke houten paal zijn 5 SCULPDOTs gemonteerd. Dat originele en warme geheel past perfect in de architectuur van de wijk.

Door hun compacte formaat kunnen de schijnwerpers optimaal op de palen worden geplaatst. Dankzij die plaatsing werpen de schijnwerpers met tunable white leds een spel van licht en schaduw op de ontmoetingsplaatsen en creëren ze een warme, gezellige en veilige sfeer.

De energiezuinige armaturen passen in de duurzaamheidsdoelstellingen van de wijk. De zorgvuldig bestudeerde verlichting moedigt de bewoners bovendien aan om het plein ’s avonds te gebruiken, wat een van de pijlers is van de visie om de stad op een andere manier te beleven.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details