NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Toekomstgericht bouwen en renoveren met vernuftige lift- en parkeersystemen
De Wöhr draaischijf by Strobbe biedt een oplossing in geval van beperkte inrijruimte.

Toekomstgericht bouwen en renoveren met vernuftige lift- en parkeersystemen

Vooreerst zijn er de autoliften, al dan niet gecombineerd met plaatsbesparende parkeersystemen, waarmee men inspeelt op de schaarser wordende bouwruimte, de veiligheid en de privacy. Daarnaast zijn er de huis-, trap- en plateauliften die de mobiliteit in en rond het huis aanzienlijk ten goede komen. De laatste innovaties en trends doorgelicht. 

Tekst: Eva Goossens   |   Beeld: RDL Engineering / Strobbe Mobility Solutions

De West-Vlaamse en complementaire zusterbedrijven RDL Engineering en Strobbe Mobility Solutions gaan samen voor een totaalaanpak wat liftsystemen betreft. RDL onderscheidt zich door de hoogkwalitatieve autoliften waarbij maximaal wordt ingezet op plaatsbesparing, gebruiksgemak, veiligheid en een ontzorgende 24/7-service. Strobbe Mobility Solutions is op zijn beurt verdeler en installateur van parkeersystemen die, ook in combinatie met een RDL autolift, voor extra mogelijkheden en plaatsbesparende oplossingen zorgen. Daarnaast staat dit dynamische familiebedrijf al vier generaties lang voor kwaliteit en service van diverse liftsystemen waardoor mensen met een verminderde mobiliteit langer thuis kunnen wonen. Meer dan ooit een actueel thema.

Best indrukwekkend: de RDL autolift in een garageshowroom.

Best indrukwekkend: de RDL autolift in een garageshowroom.

Autoliften voor appartementsbouw, showrooms en villa’s

De RDL autoliften vinden hun weg naar drie verschillende en groeiende marktsegmenten. Vooreerst zijn er de appartementen met beperkte inrij- en parkeerruimte. Tot appartementen omgevormde woningen in centrumsteden hebben vaak te kampen met dit probleem. Met een autolift wordt de wagen op een snelle, geluidsarme en veilige manier naar een ander niveau gebracht. Bouwruimte is nu eenmaal schaars, duur en dient optimaal benut te worden. Dat geldt ook voor autodealers, een tweede marktsegment, waar de autolift een interessant alternatief is voor de plaatsinnemende hellingsbanen. Tot slot is er nog de residentiële markt waar, naast het plaatsbesparend aspect, ook privacy en veiligheid mee de doorslag geven.

De volledig verzonken ‘baldakijn-autolift’ waarvan het dak werd afgewerkt met bestratingsmateriaal. (Beeld: Tiziano Zatachetto)

Residentiële ‘baldakijn-autolift’ in opmars

In het laatste marktsegment, dat van de residentiële villa’s, noteren we een dalende populariteit van een inpandige garage. Kwestie van de bebouwbare oppervlakte optimaal te benutten voor de woonfunctie. In plaats daarvan opteert men voor een aangrenzende en volledig verzonken ‘baldakijn-autolift’ waarvan het dak wordt afgewerkt met het bestratingsmateriaal of gras. Naast de standaard autolift behoort ook maatwerk tot de mogelijkheden. Als architect heb je er sowieso alle baat bij om RDL al van bij de start bij het project te betrekken. Via eenvoudige aanvraag ontvang je de technische tekeningen om kliksnel in de eigen ontwerpplannen te implementeren.

Deze huislift kan tot vijf verdiepingen bedienen.

Extra plaatsbesparende parkeersystemen

Goed om weten: de autoliften laten een compacte installatie toe – geen aparte technische ruimte – en kunnen op het einde van het bouwproces geplaatst worden. Vereist een project naast een autolift aanvullend een draaischijf, schuifplatform of een plaatsbesparend parkeersysteem met gestapelde parkeerlagen? In dat geval gaat men een nauwe samenwerking aan met zusterbedrijf Strobbe Mobility Solutions. Strobbe is sinds 1990 exclusief verdeler in België van het Duitse Wöhr, een referentie op de markt van kleinere mechanische tot grote volautomatische parkeersystemen. Complementaire bedrijven die garant staan voor een adequate totaaloplossing en dito service.

Liftsystemen verbeteren mobiliteit in huis

Daarnaast staat Strobbe Mobility Solutions voor slimme mobiliteitsoplossingen in huis. In samenwerking met een vaste ergotherapeut, die het project begeleidt, wordt er steeds gezocht naar de ideale oplossing. Vooreerst zijn er de Strobbe huisliften die tot vijf verdiepingen kunnen bedienen (schacht van minimum een vierkante meter). Daarnaast specialiseert Strobbe zich in trap- en plateauliften waarmee onder meer rolstoelgebruikers hoogteverschillen in en rond het huis overbruggen. Denk daarbij aan hefplateaus voor niveauverschillen tot 1,80 meter, inklapbare plateautrapliften voor toepassingen bij trappen en hydroliften die zich esthetisch in de binnen- of buitenvloer laten inwerken en bijvoorbeeld het trapje aan de voordeur overbruggen. De fietsliften vervolledigen het aanbod. Veiligheid en mobiliteit, een leven lang.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details