NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Triplaco lanceert nieuwe collecties tijdens haar Inspiration Day

Triplaco lanceert nieuwe collecties tijdens haar Inspiration Day

Triplaco, Harelbeeks distributeur en producent van plaatmaterialen, akoestische oplossingen en technische deuren stelde tijdens haar Inspiration Day eerder deze maand haar gloednieuwe hpl collectie van Abet Laminati voor. Tegelijk werd ook een melaminecollectie met diepe structuren voorgesteld van haar andere belangrijke leverancier Pfleiderer.

Via inspiratiesessies rond 4 interieurthema’s werden honderden klanten van Triplaco ondergedompeld in de nieuwigheden en mogelijkheden van het gamma van Abet Laminati en Pfleiderer dat bij Triplaco op stock word gehouden. Een samenvatting:

Minimaluxe: waar hout- en steendecoren voor harmonie zorgen

Binnen deze tijdloze interieurstijl is tactiliteit heel belangrijk: een combinatie van gladde sobere unikleuren en gestructureerde hout- en steendecoren zorgt voor een tikkeltje luxe binnen minimaluxe.
Eik is nog steeds de mister popular binnen deze interieurvorm maar ook es, teak en notelaar passen perfect binnen deze stijl.  De zeer uitgebreide hpl houtcollectie van Abet Laminati maakt de mogelijkheden eindeloos!

Voor de nieuwste collectie van Triplaco werd heel bewust gekozen om steeds de best passende houtstructuur op elk houtdecor te plaatsen zodat elk decor zijn natuurlijke eigenheid behoudt. Gloednieuw binnen de collectie is de Bark-structuur, een subtiel geborstelde fineerstructuur met een zachte tactiliteit en dus heel geschikt voor zachtere decoren.

Ook binnen de steendecoren werden heel wat nieuwe zaken voorgesteld. Opmerkelijk is de lancering van twee nieuwe steenstructuren Geo en Ostuni.
Geo, een fijne gebouchardeerde structuur met duidelijk voelbare diepteverschillen oogt bijzonder mooi op (emperador)marmerdecoren met fijne witte of crèmekleurige aders.
De Ostuni structuur op zijn beurt doet door de verschillende richtingen, lijnen en glansgraden onmiddellijk terugdenken aan de kalkspatelpleisterwerken in oude Italiaanse historische gebouwen. Op betondecoren heeft deze structruur een heel mooi effect!

Ultrazachte en ultra matte materialen zoals de Polaris (antifingerprint)collectie vormen dan weer een mooi tegengewicht voor de gestructureerde materialen binnen het minimalisme en creëren de luxueze look van deze interieurstijl. De voorheen sobere Polariscollectie werd bovendien grondig uitgebreid met enkele hele leuke trendkleuren!

Japandi: een perfecte combo van Scandinavische en Japanse invloeden

De passie voor natuurlijke materialen, aardse tinten en vooral tastbare texturen liggen aan de basis van de Japandi woonstijl.

DeepFlow, de nieuwste collectie gemelamineerde spaan van Pfleiderer past perfect binnen deze stijl. De diepe tastbare structuren doen onmiddellijk denken aan natuurlijk hout. Bovendien zijn deze melamines door een meerbladsopbouw bijzonder slag- en stootvast.

Ook berkenmultiplex komt veelvuldig aan bod binnen Japandi interieurs. Binnen de hpl collectie van Abet Laminati kan je met de decor 1977 (white birch) alle kanten uit. Zij het als sobere basis of als eyecather binnen een interieurproject, dit decor oogt altijd mooi en heeft bovendien de looks van berkenmultiplex maar de oerdegelijke kwaliteiten van hpl.

Candy Nostalgy: dopamine-interieur voor wie het wat meer mag zijn

Waar Minimaluxe en Japandi een overwegend zacht kleurenpallet tonen zijn felle kleuren binnen de Candy Nostalgy stijl heel belangrijk. Vrolijk en speels zijn hier de kernwoorden.

Abet Laminati heeft het meest uitgebreide kleurenpallet aan hpl op de markt en binnen een dopamine interieurstijl als Candy Nostalgy, waar alles kan en alles mag is dit mooi meegenomen.
Maar liefst 136 unikleuren kunnen worden gecombineerd tot een interieur waar je instant vrolijk van wordt! Binnen de standaardcollectie van Triplaco worden die allemaal aangeboden in een vlakke structuur (Sei), maar elk kleur is op bestelling verkrijgbaar op 28 verschillende structuren. De combinatie van kleur met structuur zorgt telkens voor een ander, verrassend effect.

Wit en zwart vormen de uitzondering binnen de hpl-stockcollectie van Triplaco. Beide kleuren, die nog steeds heel belangrijk zijn binnen elke interieurstijl zijn standaard uit stock verkrijgbaar op 10 verschillende structuren: van gladde over gelijnde tot steenstructuren of full colouruitvoeringen.

Warm nostalgia: seventies vibes are back

De hipstorische woontrend is helemaal in: op Pinterest zien we massaal dat boomers en Gen Z zoeken naar creatieve oplossingen om vintage en erfstukken binnen hun interieur te integreren. De Warm Nostalgia woonstijl is dan ook bold en funky met een knipoog naar de kleurrijke seventies. Groentinten, massaal aanwezig binnen de collectie van Triplaco worden lustig gecombineerd met warme houtsoorten, ook al in overvloed terug te vinden binnen de Triplaco collectie van Abet laminaten.

Uiteraard wordt een interieurstijl bepaald door de combinaties van decoren en bevat één woning dikwijls meerdere interieurstijlen. Tijdens de Triplaco Inspiration Day werden dan ook heel wat mogelijkheden en inspiraties aangereikt aan de interieurbouwer om aan de slag te gaan met de nieuwste collecties van Abet Laminati en Pfleiderer.

Triplaco biedt elke interieurbouwer een A tot Z oplossing

Uiteraard start alles bij hpl en melamine, maar Triplaco gaat verder!
Als loutere toeleverancier van decoratief en functioneel plaatmateriaal helpt Triplaco zowel kleine als grote interieurbouwers graag snel en tijdig zodat je als interieurbouwer jouw plaatbewerkingen in eigen beheer kan doen maar evenzeer neemt Triplaco zaagwerk of plaatbewerkingen van je over.
Daarnaast produceert Triplaco onder een eigen akoestiekgamma Triplacoustics (voorheen Print Acoustics) gesofisticeerde op maat gemaakte akoestische wand-en meubeloplossingen en ook voor de productie van op maat gemaakte binnendeuren kan je bij het Harelbeeks bedrijf terecht.

Op die manier haal je als interieurbouwer met Triplaco een partner in huis die je de juiste componenten levert voor elk interieurproject en steeds vakwerk garandeert. Wat de vraag ook is: Triplaco reikt de interieurbouwer een oplossing aan. Advies, service en dienst-na-verkoop inclusief.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details