NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Uniek door maatwerk

Uniek door maatwerk

Hoe veiligheidsroosters en traptreden een functionele en designoplossing kunnen zijn? Daar weet PcP Belgium N.V. alles van. Het bedrijf is Europees actief en heeft alle facetten in eigen huis, van design tot aan productie.

PcP Belgium is onderdeel van PcP in Denemarken, dat in 1929 ontstond. Sinds 1973 is het bedrijf actief in de lage landen. Dennis van Gageldonk, salesmanager Benelux: “Ons doel is dat mensen zich als vanzelfsprekend veilig voelen, of ze nu over een brug, een toegangspad, op een openbare trap of op een onderhoudsplatform lopen. PcP-oplossingen vormen de basis voor dit gevoel.”

Design vrijheid

“Wij zijn uniek omdat we niet gebonden zijn aan een standaard product. Dit geeft ons veel vrijheid om mee te denken in de designfase. We bieden praktische oplossingen, maar kunnen ook qua design aansluiten op de wensen van de klant.” Zo kan PcP bijvoorbeeld spelen met maaswijdtes, om een bijzonder lijnenspel te creëren.

Het bedrijf raakt graag al zo vroeg mogelijk betrokken bij de opdracht. “We luisteren naar de wensen van de klant en vertalen deze naar onze roosteroplossingen. Van heel industrieel tot een product dat echt in de omgeving past. PcP is een onestopshop voor alle typen roosters en materialen en staat de klant bij, van ontwerp tot eindproduct.”

Cube roosters in de Hising brug.

Bijzondere projecten

De gevel van het JK House in Den Haag is bekleed met cortenstaal, verzorgd door PcP. Voor een levendig effect produceerde PcP de roosters met zowel 44 als 55 millimeter ruimte tussen de verticale draagstaven, terwijl de vulstaven een onderlinge afstand van 150 millimeter kregen. Daarnaast werden de roosters omgekeerd tegen de gevel geplaatst zodat alleen de verticale staven zichtbaar bleven.

De Hisingbrug in Gothenburg heeft een plafond van roestvrijstalen roosters. Hiervoor werd gekozen vanwege het esthetisch design, maar het plafond moest natuurlijk ook een veilig en praktisch loopbordes zijn. Duizend vierkante meter Cube-roosters verfraaien het plafond onder de brug.

Het JK House in Den Haag – Architect Atelier van Wengerden.

PcP heeft drie productlijnen, Cube®, Optimo® en Mesh™. De Cube is het vernieuwde en verbeterde alternatief voor de traditionele 33 x 33 maasroosters met een laag gewicht en een hoge sterkte. Optimo biedt meer dan 10 verschillende soorten perforatie in zes verschillende materialen. Het is lichter dan het maasrooster, maar even sterk en heeft anti-slipeigenschappen. Mesh-roosters zijn verkrijgbaar in talloze variaties en worden in vele sectoren gebruikt. De geometrische eigenschappen van deze serie zijn volgens PcP een ideale oplossing voor de hedendaagse architectuur.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details