Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

NL | FR

Exterieur

Uniek plaatmateriaal voor gevel- en dakgootbekleding

_20A2920_def kopiëren
Deze duurzame en onderhoudsvriendelijke oplossing met FSC-label, wordt geassembleerd uit Tricoya® Extreme.

Tekst | Johan Debaere

Beeld | LoCra

5 mei 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

LoCra biedt als fabrikant van duurzame oplossingen voor interieur en exterieur ook een unieke oplossing voor gevel- en dakgootbekleding, geassembleerd uit het extreem duurzame plaatmateriaal Tricoya® Extreme, afgewerkt met een uv-bestendige renolit-folie of watergedragen lakken. Dit product biedt ongeziene mogelijkheden in toepassingen en omgevingen, waar voorheen op hout gebaseerd plaatmateriaal niet gebruikt kon worden.

Dakgoot- en gevelbekleding

De firma uit Kuringen blijft investeren in innovatie, bijvoorbeeld met de productie van platen voor het bekleden van onder meer gevelelementen, dakranden, boeiboorden, dakkapellen en plafonds. Deze duurzame en onderhoudsvriendelijke oplossing met FSC-label, wordt geassembleerd uit Tricoya® Extreme. “Dit unieke plaatmateriaal, gekoppeld aan de Accoya®-technologie van geacetyleerde houtvezels, heeft een superieure dimensiestabiliteit en duurzaamheid, zelfs onder de meest veranderende weersomstandigheden. De schimmelbestendige platen barsten en splijten niet en blijven in zowat alle richtingen hun vorm behouden”, klinkt het bij LoCra. 

LoCra biedt als fabrikant van duurzame oplossingen voor interieur en exterieur ook een unieke oplossing voor gevel- en dakgootbekleding.

De nieuwe platen zijn ook bruikbaar in omgevingen en voor toepassingen waar op hout gebaseerd plaatmateriaal nog geen optie was. “Tricoya® Extreme geeft een garantie van 50 jaar bij bovengrondse toepassingen en 25 jaar bij ondergronds gebruik”, legt de zaakvoerder uit. “Deze panelen worden afgewerkt met een uv-bestendige renolit-folie of conventionele, watergedragen lakken en kunnen gecombineerd worden met het buitenschrijnwerk van ramen en deuren. Ze zijn leverbaar op een uitzonderlijke lengte van 5.550 millimeter, wat enorme voordelen op vlak van verwerking en arbeidstijd oplevert. Bovendien resulteren afmetingen in minder kopse verbindingen op de gevel, waardoor het geheel rustiger oogt. Het zagen, schuren, bewerken, verlijmen, verven, coaten en bevestigen is identiek als bij gewone kwalitatieve houtvezelplaten.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details