NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Unieke zonwerende raamfolie: optimale lichtbeleving, maximaal comfort
De warmtewerende raamfolie maakt wonen, werken en winkelen ook in de zomer bijzonder aangenaam.

Unieke zonwerende raamfolie: optimale lichtbeleving, maximaal comfort

De meeste mensen houden van zomer, deugddoende warmte en helder licht. Maar een oververhitte werkplek en een onleesbaar scherm waarop de zon schittert, staan het plezier in de weg. Daar heeft VINK een elegante en praktische oplossing voor. De zonwerende folie 3M Prestige 70 Exterior beschermt tegen de warmte met behoud van natuurlijk licht en extra comfort. Dat maakt wonen, werken en winkelen in om het even welk gebouw ook in de zomer bijzonder aangenaam. 

Zonwerende folies worden vaak geassocieerd met verduistering en een belemmering van de ruimtebeleving. Dat is heel anders met de kwalitatieve raamfolie van 3M Prestige 70 Exterior. De hoogtechnologische samenstelling van deze transparante folie blokkeert selectief uv- en infraroodstralen, en houdt een deel van de thermische energie tegen. De folie brengt de zichtbare lichttransparantie op 70 procent, dat is amper 10 procent minder dan een hoogrendementsbeglazing.  

Architectuur beleven zoals het hoort

Bijzonder aan dit product is dat het geen metalen bevat, waardoor je geen last hebt van vervelende spiegeleffecten. Bovendien krijgt corrosie van metaaldeeltjes hier geen kans. Speciale nabehandelingen of sealing tegen roestvlekjes kan je schrappen van de to-dolijst. En geen stress: wifi- en gsm-signalen zullen niet beginnen sputteren op momenten dat je wel wat anders te doen hebt.

Architecturale ontwerpen die licht en lucht koesteren zijn gebaat bij deze nieuwe generatie folies. De transparantie en de warmtewerende werking zijn natuurlijk een plus, maar dat is niet alles. De specifieke eigenschappen van dit product vertragen ook het verkleuringsproces van stoffen en decoratieve elementen in het interieur. Eenmaal goed aangebracht, merk je niks van de ingreep en ervaart de bezoeker de architectuur in de best mogelijke omstandigheden.  

De folie werkt goed samen met airco en ventilatie.

Experten staan klaar voor advies

Kristof Mulkens, Business Development Manager bij VINK, vertelt dat architecten en aannemers heel tevreden zijn over het product. VINK beschikt over flink wat glas- en thermische expertise, en ondersteunt elk project op technisch vlak. “Bij de installatie moet je rekening houden met omgevingsfactoren. Niet elke folie past op elk type glas en ook de ligging speelt een rol. Wij doen de metingen en berekenen de thermische stress en de G-waarde. We bekijken hoe we de thermische energie kunnen verminderen en welke besparing dit oplevert. We waken er ook over dat de folie goed samenwerkt met airco en ventilatie.”

Het bedrijf is exclusief verdeler voor België en Luxemburg en werkt samen met installateurs die de plaatsing doen. De folie kan in alle types van gebouwen worden toegepast. Grote publieke gebouwen, ziekenhuizen, kantoren, hotels, musea en bedrijven maken er graag gebruik van. Elk project is uniek en vraagt een aangepast advies. 

Wie zich een goed beeld wil vormen van het effect kan gebruikmaken van de demo-units. Dat is een mobiele case met infraroodlampen. Zo kunnen architecten de invloed van de folie perfect voelen. En dat is zinvol, want het product heeft zijn diensten al bewezen, maar is nog niet door iedereen gekend.

Dat de kwalitatieve raamfolie nogal wat voordelen heeft, is duidelijk. De 3M Prestige 70 Exterior is een topreeks op de markt van zonweringfolies met tien jaar garantie. Dankzij de folie mag het aircosysteem een tandje lager. Dat levert qua energieverbruik een besparing op die mooi meegenomen is.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details