NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Veilig toegangsbeheer met innovatieve draadloze intercom

Veilig toegangsbeheer met innovatieve draadloze intercom

Met de beproefde draadloze technologie van Intratone wordt de intercom uitgerust met een SIM-kaart die gebruik maakt van het telefoonnetwerk. Zo verloopt de toegangscontrole, via onder meer een mobiele telefoon, op afstand niet alleen een stuk sneller, maar ook veiliger, duurzamer en voordeliger.

Intratone biedt grote ontwerpvrijheid voor digitale deurcommunicatie.

Intratone werd in 2006 gelanceerd door COGELEC, een beursgenoteerd bedrijf en marktleider in Frankrijk voor toegangsbeheer en draadloze intercoms voor woonblokken en kantoorgebouwen. Intussen is dit innovatieve merk ook in de Benelux een stevige groeier. En dat succes komt niet uit de lucht gevallen. Steeds meer architecten, bouwpromotoren, studiebureaus en beheerders van gebouwen zien de voordelen van deze vooruitstrevende technologie. “Draadloos toegangsbeheer bestaat al in België, maar het grote voordeel is dat onze technologie volledig met de simkaart van een telefoon werkt”, vertelt marketingmanager Edwin Van Reijsen ons. “De simkaarten zoeken automatisch
het sterkste netwerk en er zijn geen vervelende storingen of een netwerkverbinding die uitvalt.”

Snel, duurzaam en kostenefficiënt  

En er zijn nog talloze andere voordelen aan deze succesvolle technologie. Edwin Van Reijsen legt uit. “Omdat de intercom (op de voeding na) volledig draadloos is, moeten architecten en aannemers geen aansluitingen en bekabeling meer voorzien tussen de intercom en de woningen of kantoorruimtes. De installatie is zonder graafwerken, kap- en breekwerk doorgaans in enkele uren gebruiksklaar zowel in een nieuwbouw als in een bestaand gebouw. Dit reduceert niet alleen de installatiekost sterk, maar ook de overlast voor de bewoners.” Intratone denkt ook aan het milieu. “Doordat je honderden meters kabel, koperdraad en plastic per object uitspaart, is ons systeem ook zeer duurzaam. En dat onze fabriek in Frankrijk staat en niet in China is nog een extra klimaatvoordeel.”

Modulair Intercomsysteem 

Belangrijk voor architecten is steeds de juiste balans vinden tussen schoonheid en functionaliteit. “Met ons nieuwe DINA Create Modulair Intercomsysteem kies je de kleur, het materiaal, het aantal labels en belknoppen, evenals de positie en de modules die je nodig hebt. Het systeem biedt niet alleen grote ontwerpvrijheid voor digitale deurcommunicatie. We hebben ook uitgebreide functies, innovatieve technologie, de hoogste veiligheid en speelse gebruiksvriendelijkheid gecombineerd.”

Met het nieuwe DINA Create Modulair Intercomsysteem kies je de kleur, het materiaal, het aantal labels en belknoppen.

Veiligheid en realtime beheer op afstand

Veiligheid is een belangrijk aspect bij de keuze van een intercom. “Al onze systemen zijn beveiligd tegen kopiëren. Transponders en codes kunnen in real time worden gevalideerd of verwijderd via het online beheerplatform”, verduidelijkt Van Reijsen. “Via gepersonaliseerd sleutelbeheer op afstand kan je ook sleutels koppelen aan een elektronische sleutelhanger die identificeerbaar is met een uniek nummer. Vanaf de beveiligde beheerwebsite zijn alle sleutels traceerbaar en controleerbaar. Zo kunnen beheerders – al dan niet tijdelijk – toegang verlenen aan schoonmaak- of onderhoudspersoneel zonder fysiek aanwezig te zijn, wat opnieuw tijd en kosten bespaart.” Het systeem is ook prima toegankelijk voor hulpdiensten. Ook voor senioren in serviceflats bewijst dit systeem zijn nut. Indien een oudere niet opneemt wanneer er aangebeld wordt, kan een familielid via een tweede telefoon communiceren met de bezoeker die aan de deur staat en de deur zo nodig op afstand openen. Met de infodisplays van Intratone kunnen beheerders ook actuele informatie via een interactief digitaal scherm met de huurders delen, bijvoorbeeld wanneer er een schilder komt of de lift onderhouden wordt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details