NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Veilige autolift met mastgeleiding voor oldtimers
De autolift brengt de oldtimer, hier zonder inzittenden, naar de ondergrondse garage.

Veilige autolift met mastgeleiding voor oldtimers

De zoektocht naar een liftoplossing op maat, esthetisch maar vooral ook kwalitatief, betrouwbaar en veilig, brachten bouwheer en architect bij RDL Engineering.

Dankzij de uitpandige RDL baldakijn autolift wordt een plaatsinnemende inpandige garage vermeden.

RDL Engineering en zusterbedrijf Strobbe Mobility Solutions, familieondernemingen met ondertussen de vierde generatie aan het roer, vullen elkaar perfect aan. Zeker wat betreft veilig en plaatsbesparend parkeren. RDL Engineering is zowel fabrikant als verdeler van autoliften waardoor ze steeds de beste oplossing – steeds volgens de machinerichtlijn – voor de specifieke situatie kunnen aanbieden. Schaarheftafel of autolift met mastgeleiding? In- of uitpandig? Met bovengrondse garagepoort of baldakijnlift? Met of zonder personenbegeleiding? Elk project vergt een unieke aanpak. Gecombineerd met een draaischijf, schuifplatform en/of plaatsbesparend parkeersysteem met gestapelde parkeerlagen van Strobbe Mobility Solutions kunnen er totaaloplossingen worden aangeboden, voor appartementsgebouwen en autoshowrooms, maar dus ook voor residentiële woningen. 

Ondergronds wordt de liftschacht afgesloten door een sectionaalpoort.

Discretie troef

Van de autolift valt bij het oprijden van de oprit nauwelijks iets te merken. Het dak van de baldakijn autolift werd afgewerkt met hetzelfde bestratingsmateriaal, kasseien in dit geval. Enkel de vier sensoren en een discrete rand, met geïntegreerd gootsysteem dat het regenwater afleidt en de liftput perfect droog houdt, doen vermoeden dat er hieronder een autolift schuilgaat. Met een druk op de knop komen het dak en de lift omhoog. Xavier De Leersnijder: “Omdat er een aanzienlijke hoogte moest worden overbrugd, was een autolift met mastgeleiding hier de meest aangewezen oplossing. Hiermee kunnen we tot wel 12 meter zakken, al wordt de lift wel steeds op maat gerealiseerd.” Deze lift, die degelijkheid combineert met een fraai afgewerkte esthetiek, kan tot 2,7 ton dragen. Het is ook toegestaan om bovenop het dak te parkeren. 

Het dak van de baldakijnlift werd afgewerkt in hetzelfde bestratingsmateriaal als de oprit.

Gekeurde veiligheid

Omdat de autolift enkel gebruikt wordt voor collectiewagens werd hier geopteerd voor een autolift zonder personenbegeleiding. De optie ‘met inzittenden’ valt logischerwijze in een andere budgetklasse en vergt bijkomende veiligheidsvoorzieningen. “Wat niet betekent dat er hier geen veiligheidsmaatregelen aan te pas komen”, benadrukt Xavier. “Vooreerst gebeurt de bediening in dit geval vanop de begane grond, zodat men steeds de omgeving kan overschouwen. De garage wordt op kelderniveau afgesloten door een sectionaalpoort die enkel opent wanneer de lift het ondergrondse niveau heeft bereikt. En sensoren zorgen ervoor dat de lift enkel in beweging komt als de wagen correct geparkeerd staat op het platform. Bovendien is onze baldakijnlift standaard uitgerust met een antiklembeveiliging aan de putrand.” De RDL autoliften voldoen uiteraard aan de wettelijke normen en hebben de correcte Europese typegoedkeuring. “Wij zorgen na installatie voor een keuringsattest, afgeleverd door een erkend keuringsbureau, ook al is dit niet altijd wettelijk verplicht. Veiligheid komt eerst, altijd. Net als betrouwbaarheid trouwens. Door kwalitatieve materialen en regelmatig onderhoud wordt de kans op een defect geminimaliseerd. Bovendien kunnen we de lift desgewenst vanop afstand monitoren. En de 24/7 service maakt dat we snel ter plekke zijn, indien er zich toch een defect zou voordoen.” Kwaliteit, veiligheid en service, onlosmakelijk verbonden.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details