NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Versterking naast het veld
Het Philips stadion, waar PSV haar thuiswedstrijden speelt. (Beeld: PSV Media)

Versterking naast het veld

Het gaat namelijk over specifieke verlichting die ten strijde trekt tegen virussen en bacteriën.

Signify verdeelt haar lichtbronnen onder de merknaam Philips en het is met die naam dat een jarenlange samenwerking loopt met de bekende Nederlandse voetbalclub PSV. Deze werd in 1913 opgericht en de P in de clubnaam staat voor Philips. Vandaag spelen ze hun
wedstrijden in het Philips stadion en dat zal nog tot 2031 zo zijn. De sponsoring werd namelijk net verlengd. “De expertise en innovaties op het gebied van medische technologie zijn van vitaal belang”, klinkt het bij algemeen directeur van PSV Toon Gerbrands.

In de kleedkamers van de thuisploeg en die van de bezoekers komt de UV-C desinfecterende verlichting te hangen. (Beeld: PSV Media)

DNA aanvallen

Onlangs lanceerde Signify onder meer een hele reeks nieuwe oplossingen met desinfecterend UV-licht. Een studie aan de universiteit van Boston wees immers uit dat deze UV-C lichtbronnen heel doeltreffend zijn in de strijd tegen SARS-CoV-2, het virus dat het wereldbekende COVID-19 veroorzaakt. De verlichting breekt het DNA of het RNA van micro-organismen af, dus ook dat van virussen en bacteriën, waardoor deze zich niet meer kunnen vermenigvuldigen en daarmee onschadelijk gemaakt worden. “Onze lampen hebben een piekstraling van 254 nm en dat is dichtbij de piekgolflengte voor het inactiveren van ziektekiemen”, klinkt het bij Signify. “Onze lichtbronnen zijn daarom een ideale oplossing om lucht, oppervlakken en voorwerpen te desinfecteren.”

Werking

Blootstelling aan de UV-C lichtbron moet worden vermeden, het kan namelijk schadelijk zijn voor de ogen en de huid. Daarom zorgde Signify voor een afscherming en een optische bescherming van de lichtbron bij haar Philips UV-C desinfecterende upper air-armaturen. “Dankzij deze ingrepen zijn de armaturen perfect te gebruiken terwijl er mensen in de ruimte zijn”, benadrukt de fabrikant. “Ze desinfecteren continu de lucht die door middel van natuurlijke convectie naar de bovenste luchtlagen stroomt. De gedesinfecteerde lucht stroomt op eenzelfde wijze terug naar de lagere luchtlagen in de kamer en vermengt zich daar weer met de lucht.” Signify merkt een groeiende behoefte aan desinfectiemethodes vanuit een brede groep organisaties. “We zijn trots dat we PSV, de vooraanstaande eredivisieclub uit onze thuisstad, kunnen helpen om de spelers extra te beschermen.”

De optische bescherming van de Philips UV-C upper-air armaturen zorgt ervoor dat ze ook gebruikt kunnen worden als de spelers in de kleedkamers zijn. (Beeld: Loet van Eijndhoven – JGS)

PSV

Eredivisieclub PSV vroeg aan Signify om de UV-C desinfectieverlichting te installeren in enkele binnenruimtes. Concreet gaat het om vijftien Philips UV-C desinfecterende upper air-armaturen. Drie daarvan komen in de kleedkamers van de thuisploeg en drie in de kleedkamers van de bezoekers. Vijf andere armaturen komen in de kleedkamers van PSV Campus De Herdgang, het trainingscomplex van de club, en de laatste vier in de medische ruimte aldaar. “Het waarborgen van de gezondheid van de spelers is voor ons enorm belangrijk en essentieel voor de voortgang van wedstrijden”, aldus Frans Janssen, commercieel directeur bij PSV. “Daarom willen we hen, zowel onze spelers als deze van de tegenstanders, zo goed mogelijk beschermen. Met de Philips UV-C desinfecterende upper air-verlichting van Signify zijn we ervan overtuigd dat we onze spelers net dat extra beetje bescherming kunnen bieden.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details