Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Projecten

Verwarming en koeling voor futuristische nieuwbouw

Voor hun nieuwbouwwoning in het Limburgse Beringen wilde mijnheer Stifani ‘alles erop en eraan’. Een futuristisch huis met hoogtechnologische snufjes en alle moderne installaties.

Schermafbeelding 2021-04-06 om 16.47.10 kopiëren

6 april 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Hij liet zich door niemand wat aanpraten en ging zelf op onderzoek uit naar de beste oplossingen en systemen. Voor de verwarming viel zijn keuze op de lucht/water warmtepomp van Itho Daalderop.

Waarom geen gas?

Aanvankelijk dacht de bouwheer aan een gascondensatieketel. Zijn research leerde hem algauw dat dit niet de beste verwarmingsoplossing was. Een warmtepomp bleek vanuit ecologisch standpunt meteen de absolute topper. De investering was wel wat hoger, en de financiële kant van het plaatje telt natuurlijk ook mee. Maar ook daar kwam mijnheer Stifani tot het besluit dat de warmtepomp voordeliger is.

“Op termijn verdient de investering zichzelf terug”, beaamt hij. In combinatie met zijn PV-panelen en digitale meter komt een warmtepompinstallatie inderdaad goedkoper uit op het gebied van verbruik, in tegenstelling tot de indruk die de recente berichten in de publieke media wekken. De warmtepomp verbruikt heel wat zelf opgewekte groene stroom, en dat zorgt sowieso voor een lagere energiefactuur.

Regelbaar comfort in elk seizoen en elke ruimte

Nog een groot voordeel tegenover de gasketel: een warmtepomp kan ook koelen. “Dat is eigenlijk ideaal. In de winter gebruik je ze als verwarming, in de zomer als koeling, dat is ongelooflijk!” getuigt Stifani opgetogen. “We kunnen onze warmtepomp ook gemakkelijk bedienen, met een heel chique digitaal toetsenbord, en zelfs via een applicatie op de smartphone. Het kleinste kind kan dat, dat is echt mooi. Als we op vakantie gaan, kunnen we alles via internet instellen, en als we dan terug thuiskomen, is het huis lekker warm.”

Ook over de verwarming in zones is de bouwheer enthousiast: “In de badkamer is het bijvoorbeeld 24 graden en in de woonkamer maar 22. Heerlijk is dat, in elke ruimte de temperatuur die wij graag willen. Dat systeem in verschillende zones is ook heel gemakkelijk in het dagelijks gebruik.”

Comfortabel binnen én buiten

Niet alleen binnenshuis levert de warmtepomp comfort. De buitenunit van de HP-S warmtepomp kan je plaatsen waar je maar wil. Bij de Stifani’s staat ze bijvoorbeeld op het dak, netjes uit het zicht. Ook heel belangrijk voor het comfort van de bewoners én de buren is de stille werking. “Je hoort onze warmtepomp helemaal niet. Ze staat boven op het dak, maar je hoort ze niet. Bij andere mensen met gelijkaardige toestellen hoor je toch regelmatig wat lawaai”, getuigt Fabio.

Vol vertrouwen in de kwaliteit en service

Toen Fabio op het internet naar de beste warmtepomp zocht, was hij snel overtuigd van de hoge kwaliteit van de Itho Daalderop warmtepompen. Stifani: “Prijs-kwaliteit zijn ze van de beste op de markt. En ze geven 10 jaar garantie! Wie doet dat tegenwoordig nog? Ik zou die warmtepompen eigenlijk aan iedereen aanraden.” Ook in de service heeft de man het volste vertrouwen: “Ik heb momenteel nog geen problemen gehad, maar ik ben er 100% zeker van: als er iets zou schelen en ik doe een telefoontje, dan staan die mannen hier direct.”

Lucht/water warmtepomp HP-S

 • Verwarming, koeling en warm water
 • Installatie: hybride of all-electric
 • COP tot 4,7: rendement tot 470% tegenover de klassieke gasketel
 • Beschikbaar in 3 vermogens van 5,5 tot 13 kW
 • Fluisterstille werking binnen en buiten: 30 dB(A) en 52 db(A)
 • Afstandsbediening mogelijk met app
 • Lokale productie: made in Benelux
 • Omnium garantie van 5, 10 of 25 jaar

Meer weten? Check de nieuwe website www.itho-daalderop.be!

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%