NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Vier inspirerende hotelrealisaties, vier unieke aanpakken
Lower lobby – The Hoxton Brussels.

Vier inspirerende hotelrealisaties, vier unieke aanpakken

Inspelen op veranderende wensen van gasten

Waar de gast vroeger vooral in termen van location, location, location dacht, komen er anno 2024 heel wat wensen bij voor de hotelsector. Genieten van meer comfort en luxe, beleven van een duurzaam en/of historische ervaring tot zelfs een verblijf midden in een technologische revolutie. Als bouwpartner is het een uitdaging om te scoren op deze verschillende facetten of meer zelfs: deze eisen naadloos met elkaar te verbinden. Met hotels als The Usual, Van der Valk, The Hoxton tot zelfs het Corinthia Grand Hotel Astoria Brussels in het portfolio weet Group Jansen als geen ander hoe zijn specialiteiten ten volle in te zetten. Michel Weijters, Philippe Peters, beiden projectdirecteur bij deze bouwfamilie, en Sarai Bervoets, CCO bij Group Jansen, vertellen graag meer over de geïntegreerde Jansen-aanpak voor het hotelwezen. 

The Usual kiest voor regeneratieve gastvrijheid

Zowel in Antwerpen als in Brussel tekent The Usual voor een renovatie bij Group Jansen. De werken in Brussel werden ondertussen succesvol afgerond. Philippe Peters: “In een tijdperk van een groeiend milieubewustzijn is duurzaamheid een sleutelwoord geworden in de bouwindustrie en hotels vormen hierop geen uitzondering. Denk hierbij aan groene daken, zonne-energie, waterbesparende technologieën en zo meer. Duurzame hotels zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar bieden ook een unieke ervaring aan gasten die waarde hechten aan verantwoord reizen.”

Binnen het design & build project voor The Usual bewees Group Jansen naast de gyprocwerken, plafonds, hvac, sanitair, buitenschrijnwerk, schilderwerken, ook op het vlak van duurzaamheid zijn sterkte. “Het groene dak (inclusief dakdichting), de zonnepanelen, het hergebruik van gerecycleerde sanitair meubels, etcetera hoorden bij ons takenpakket. Verder wilde The Usual graag uitpakken met een BREEAM-certificaat binnen hun regeneratieve hospitality. Iets waar we hen vanuit onze expertise mee ondersteunden. Elke Brusselse hotelgast geniet nu van een verblijf waar kwaliteit, luxe en ecologie hand in hand gaan. Ook in Antwerpen timmeren we samen aan een gelijkaardig verhaal.”

Receptie – Van der Valk Gent.

Smart Van der Valk in Gent

Binnen de hotelsector zijn er nog niet zoveel pioniers op het vlak van smart buildings. Nochtans een bijzonder interessante insteek om voluit te scoren op het vlak van meer comfort en een betere user experience, en dit op een energiebewuste manier. Sarai Bervoets: “Groep Van der Valk durft tegen de stroom in te zwemmen. Voor hun Gentse uitvalsbasis kiezen ze voor cutting-edge technologie om het verblijf van hun gasten te verbeteren. Of anders gezegd, je boekt er een slimme kamer met comforteilanden voor verlichting, ventilatie en temperatuurregeling. 

Jungle suite met geklimatiseerd plafond – Van der Valk Gent.

Een geslaagde aanpak waarmee elke gast geniet van een optimaal binnenklimaat op de meest duurzame manier. Binnen dit project hebben we verschillende petten gedragen. Allereerst die van general contractor met een specialisatie in binnenafwerking en technieken. We werkten een casco gebouw af van a tot z. Daarbovenop integreerden we ook onze eigen klimaatplafonds en last but not least blijven we, als expert in gebouwenautomatisering, verantwoordelijk voor de data capturing en -analyse waarmee dit hotel focust op een optimaal comfort met een minimaal energieverbruik.”

Uitstekende interieurafwerking – The Hoxton Brussels.

Het hippe The Hoxton Brussels

Voor een derde hotelrealisatie van deze bouwgroep strijken we neer in de voormalige Victoria Regina Toren. Naast de ondergrondse parking voor Indigo en de kantoren voor mediagigant WPP, was ook The Hoxton Brussels (inclusief flexwerkplekken) een uitdaging voor projectdirecteur Michel Weijters en zijn team. “De toren werd volledig gestript. Enkel het skelet bleef behouden. Jansen Building Projects stond in voor de aanpassingen aan de ruwbouw en voor de totale binnenafwerking van a tot z.  Vloeren, wanden, plafonds, schrijnwerk, … Alles volgens de hoge eisen van afwerking die The Hoxton voor ogen had. Wat de andere opdrachten betreft (gevels, technieken, liften, toegangscontrole en meubilair) deden we de coördinatie van de nevenaannemers. Het eindresultaat? Een hip en modern hotel met maar liefst 198 prachtige kamers, een lobby op dubbele hoogte, bar en restaurant en een dakterras met vergezichten over onze hoofdstad.” 

Authentieke gevel – Corinthia Grand Hotel Astoria Brussels.

Corinthia Hotels kiest voor de grandeur van weleer

Een van de meest opwindende opleveringen voor Group Jansen wordt die van het Corinthia Grand Hotel Astoria Brussels. Dit monumentale gebouw uit 1909 werd gebouwd om de bezoekers van de wereldexpo (1910) te ontvangen op de meest luxueuze wijze. In de loop van de eeuw ontmoetten er tal van koningen, hoogwaardigheidsbekleders en wereldpersoonlijkheden elkaar. Ondertussen nam Corinthia Hotels de fakkel over en wil deze hotelgroep het voormalige Astoria laten herrijzen binnen het segment van de luxe hotelkamers. Voor de renovatie, restauratie en updates aan de laatste normen en eisen doet Corinthia Hotels een beroep op architectenbureau Francis Metzger, Group Jansen en Herpain.  

Receptie – Corinthia Grand Hotel Astoria Brussels.

Op dit moment leggen zij de laatste hand aan maar liefst 126 slaapkamers en suites, evenals de exclusieve privé-eetgelegenheden, zwembaden, wellness,… van dit vijfsterrenhotel. Sarai Bervoets: ”Voor Group Jansen is dit een unieke kans. Er zijn weinig projecten van dit kaliber. Binnen onze tijdelijke maatschap (Group Jansen – Herpain) staan we in voor ruwbouwwerken, gevelrestauratie, dakwerken, speciale technieken tot zelfs de totale high-end binneninrichting inclusief vast meubilair, marmeren elementen, tapijten, molures en zo meer. Samengevat: een uitdaging om u tegen te zeggen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details