Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

NL | FR

Nieuws

Vijftigste verjaardag van spoeltafelspecialist

Foto-1-Reginox

Tekst | Tom Rampelbergh

Beeld | Reginox

8 april 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Hoe je het draait of keert, de spoeltafel is een van de meest gebruikte ‘toestellen’ in een keuken. Bewust of onbewust, tijdens het koken of gewoon doorheen de dag, de spoeltafel bewijst elke keer zijn nut. Een waar kroonjuweel dat met gepaste aandacht behandeld moet worden, zo vindt Reginox.

Langzaam verschijnt aan de horizon de vijftigste verjaardag van Reginox. Toegegeven, we moeten er nog wel even op wachten. Maar met 44 jaar ervaring en expertise in de productie van roestvrijstalen spoeltafels en wastafel-units mag je gerust spreken van een specialist ter zake. Spoeltafels voor de keuken en dat in nagenoeg alle soorten, maten en gewichten. Rond, vierkant, dubbel en ook gekleurd, je vindt het in het productassortiment van Reginox.

Reginox: “De melkwitte Amsterdam is ronduit adembenemend.” (Beeld: Niek Erents)

Hou het proper

COVID-19 heeft ons een nieuwe kijk op onze eigen woning gegeven. De lockdown, de quarantaine, de staycation, het waren misschien net de duwtjes in de rug die vele mensen nodig hadden om te investeren in hun eigen woonst. Aangezien de keuken stilaan uitgroeit tot de belangrijkste ruimte in de hele woning, spreekt het ook voor zich dat het nodige budget werd vrijgemaakt voor opfriswerken of misschien zelfs een geheel nieuwe keuken. “En dan is de spoeltafel natuurlijk een belangrijk gespreksonderwerp”, meent ook Mickel Stans, accountmanager België bij Reginox. “Ga maar eens na hoeveel handelingen je doet in, rond en bij de spoeltafel. Het zijn er een pak meer dan je eerst zou denken. Dan is het toch logisch dat de spoeltafel geen achterafje mag zijn bij eender welk gesprek over een keuken. En dan spreekt het toch voor zich dat ook het onderhoud ervan een belangrijk item is. Net daar wringt soms het schoentje. Onderhouden we de spoeltafel niet zoals het hoort, dan zien we vlekken en krassen verschijnen. Geen nood, Reginox snelt je ter hulp met speciaal ontwikkelde onderhoudsmiddelen: Regi-Clean oil-coating en Regi-Clean descaler. Deze beschermen en onderhouden je (rvs) spoelbakken en kranen.”

Graniet en toch vlakbouw

De R&D-afdeling van Reginox zorgde naast de onderhoudsmiddelen ook voor een aantal nieuwkomers in het gamma van de spoeltafels zelf. Daarbij de Texel-spoelbak die onderdeel uitmaakt van de Regi-Granite serie. “Graniet en toch vlakbouw is de vraag die we steeds horen wanneer we spreken over Texel”, aldus Stans. “Onze Texel wordt vervaardigd uit een speciale mix van graniet en synthetische hars en is mede daardoor hygiënisch en makkelijk te onderhouden.” De kleuren mogen er zeker zijn: Pure Black (“de trendkleur in de keuken”) en Black Silvery (“zwart met een vleugje metal shine”). Texel is beschikbaar in de formaten 40 op 40 en 50 op 40 centimeter.

Kleuraccenten

Regi-Granite is meer dan Texel alleen. Ook de populaire spoelbak Amsterdam maakt deel uit van deze reeks. “De spoelbakken zijn fantastisch, net als de twee genoemde afwerkingen”, meent Stans. “Om ze nog meer te laten aansluiten bij het kleurgebruik in de keukens van vandaag, geven we onze klanten de vrijheid de originele accessoires (overloopplaatje en zeef) in een andere kleur te gebruiken. We bieden deze aan in Pure Black, Gun Metal, Gold en Copper. Toon op toon of net mooi contrasterend? De keuze is vrij en het resultaat is nog unieker en persoonlijker.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via ArchiComm? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details