NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Volledige ontzorging
Royal Crown: “Architecten, fabrikanten en maatwerkbouwers samen, daar zit muziek in.”

Volledige ontzorging

Een nieuwe mogelijke samenwerking verschijnt aan de horizon, met aan de ene zijde de coöperatieve aankoopgroepering Royal Crown en aan de andere zijde de architect. “De perfecte match die leidt tot de afhandeling van perfecte (totaal)projecten”, klinkt het bij Royal Crown.

Royal Crown ziet in 1996 het levenslicht in de keukensector. Elf fabrikanten en handelaars slaan dan de handen in elkaar. Door hun aankopen te groeperen willen ze betere prijzen onderhandelen, kosten spreiden en een uitgebreider dienstenpakket aanbieden. Dat lukt en tot vandaag is dat de corebusiness van Royal Crown. Vandaag telt de aankoopgroepering bijna 200 leden, verspreid over heel Vlaanderen. “Een totaaloplossing, daar draait het om”, aldus zaakvoerder Frank Rombouts. “Alles is via ons te bestellen aan de beste voorwaarden. En qua marketing en administratieve zaken helpen we ook een handje. Royal Crown is ondertussen multisectorieel bezig want ook elektrohandels kunnen sinds kort alle groot en klein huishoudelektro via ons aan de beste voorwaarden aankopen.”

Frank Rombouts, zaakvoerder van Royal Crown, ziet nieuwe samenwerkingen ontstaan.

Bruggen bouwen

Wat is nu die nieuwe mogelijke samenwerking? De uitgebreide schrijnwerkerij speelt hier een centrale rol. “Een uitgebreide schrijnwerkerij is die vakman die een heel interieur kan maken zoals de opdrachtgever het wenst”, legt Rombouts uit. “Waar vroeger een keukenzaak zich beperkte tot keukens en een meubelmaker het interieur voor zijn rekening nam, zien we vandaag tal van maatwerkspecialisten die totaalprojecten afwerken. Brengen we hen samen, dan zijn vruchtbare samenwerkingen mogelijk. Daar zijn we bij Royal Crown van overtuigd. Wij zijn bovendien in staat architecten, maatwerkbouwers en fabrikanten met elkaar in contact te brengen dankzij ons uitgebouwd netwerk. Royal Crown wil de partner zijn om deze nieuwe samenwerkingen te faciliteren.”

Win-win-win

Een samenwerking op poten zetten die voor elke participant nieuw is, het is en blijft een huzarenstuk. “Toch zijn we er van overtuigd dat er muziek zit in deze denkpiste”, benadrukt Rombouts. “De architect tekent het project uit zoals hij het graag gerealiseerd ziet. Dat kan zowel nieuwbouw als renovatie zijn. Het is zowel voor de architect als voor zijn opdrachtgever aangenamer werken wanneer dit met één partner is, een partner die het totale project voor zijn rekening kan nemen. 

Enter de maatwerkspecialist. Deze beschikt over de vakkennis en de tools om het project te realiseren, volledig naar wens van architect en opdrachtgever. Door samen te werken realiseren zij allebei een meerwaarde. Enerzijds betekent dit een totale ontzorging van de architect want hij weet dat één specialist het project op zich neemt. Anderzijds krijgt die specialist een mooi project om zich in vast te bijten. Royal Crown biedt zijn netwerk en contacten aan om de koppeling architect-maatwerkspecialist te faciliteren en tegelijk de aankoop van al het nodige materiaal te kunnen doen aan de best mogelijke voorwaarden. Meerwaarde voor alle betrokken partijen en de initiële opdrachtgever krijgt, na afwerking van het project, zijn droomwoning opgeleverd. Win-win-win dus!”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details