NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Voor elke residentiële parkeeruitdaging een aangepaste autolift
Stijlvol uitgevoerde S3 baldakijn autolift.

Voor elke residentiële parkeeruitdaging een aangepaste autolift

De productie in eigen atelier laat bovendien toe elke lift in verregaande mate te personaliseren: van maatvoering tot esthetische afwerking in roestvrij staal of poederlak in elke gewenste kleur. Een autolift met glazen kooi als ‘vitrine’ voor de luxewagen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Al sinds 1912 is Stove gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van geautomatiseerde machines en transportsystemen. Dit familiebedrijf pur sang heeft dus heel wat ervaring, expertise en vakmanschap in huis, zowel op het vlak van fabricatie, installatie als onderhoud van machines, zoals schaarheftafels. De expertise in hydraulische heftakelliften vertaalt Stove ook naar autoliften, om aan de marktvraag tegemoet te komen. 100 procent Belgisch en steeds op maat van de wensen en specifieke situatie van de klant. 

De autoliften van Stove vinden ook hun weg naar appartementsgebouwen, zoals deze S5 lift.

Ruimtewinst, comfort en veiligheid

De redenen om vandaag een autolift te kiezen, zijn legio. Met een autolift blijft er voor de bouwheer meer leefruimte over. De bovengrondse en ondergrondse oppervlakten worden optimaal benut, wat de waarde van de woning ten goede komt. Met een druk op de knop verplaats je de wagen naar de kelder, die kan worden ingericht als garage. Maar ook brandhout, fietsen of tuinmeubelen kunnen zo eenvoudig getransporteerd worden naar de ondergrondse berging. Het algemeen comfort vaart er dus wel bij, net zoals de veiligheid. Auto’s, moto’s of elektrische fietsen zijn uit het zicht en bereik van personen met slechte intenties en tegelijk steeds beschikbaar voor de bewoners.

Drie toepassingen voor villa’s

Stove biedt in totaal vijf types autoliften aan, waarvan drie voor residentiële villa’s. Vooreerst is er S1, de inpandige autolift die de auto laat zakken naar de als parkeergarage georganiseerde kelderverdieping. Veiligheidsrubbers of lichtstralen zorgen voor een veilige omgeving en stoppen automatisch bij de minste twijfel. Het platform, voorzien van extra grip, wordt op maat gerealiseerd met een maximum oppervlakte tot 8 op 3 meter. Is er nood aan maar één ondergrondse parkeerplek, dan is er autolift S2. Hiermee maak je van de inpandige garage een ‘dubbeldekker’: de oldtimer veilig ondergronds met daarboven de familiewagen vertrekkensklaar in de bovengrondse garage. In opmars is autolift S3, een uitpandige baldakijn autolift waardoor er in huis extra plaats vrijkomt voor woonfuncties. 

De Stove S2 autolift met losliggend dak.

Gemeenschappelijke autolift op maat van appartementen

Daarnaast realiseert Stove autoliften op maat van appartementen en publieke ruimtes, zowel voor nieuwbouw als voor renovaties. Dankzij de schaarlift – ook in een dubbele uitvoering – wordt tot 7 meter overbrugd. In het geval van gemeenschappelijk gebruik gelden er trouwens extra veiligheidsvoorschriften. De lift bestaat sowieso uit een verlichte kooi in een afgesloten liftkoker. Verkeerslichten geven aan wanneer de lift vrij is en de wagen juist gepositioneerd is op het platform. Wat de besturing betreft, is er de keuze tussen drukknoppen, een codeklavier en/of een afstandsbediening. Tot slot is er nog de S5 autolift, de uitpandige variant in de vorm van een robuuste baldakijnlift voor appartementsgebouwen. Onmogelijke bocht bij het in- of uitrijden? Dan biedt het Stove elektrische draaiplateau soelaas. Deze kan vlak geïntegreerd worden in de vloer, maar is ook verkrijgbaar als vrijstaande schijf voor montage op een bestaande vloerplaat.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details