Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Producten

Voor elke residentiële parkeeruitdaging een aangepaste autolift

Ruimte is een schaars goed. Het komt er dus op aan de bebouwbare oppervlakte optimaal te benutten. Tegelijk wenst de bouwheer veilig en comfortabel parkeren mogelijk te maken. Stove ontwierp vijf verschillende autoliften voor vijf situaties, zowel op maat van privéwoningen als residentiële appartementsgebouwen.

Stove 2 – IMG_1258 kopiëren
Stijlvol uitgevoerde S3 baldakijn autolift.

Tekst | Eva Goossens

Beeld | Stove autoliften

4 juni 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

De productie in eigen atelier laat bovendien toe elke lift in verregaande mate te personaliseren: van maatvoering tot esthetische afwerking in roestvrij staal of poederlak in elke gewenste kleur. Een autolift met glazen kooi als ‘vitrine’ voor de luxewagen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Al sinds 1912 is Stove gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van geautomatiseerde machines en transportsystemen. Dit familiebedrijf pur sang heeft dus heel wat ervaring, expertise en vakmanschap in huis, zowel op het vlak van fabricatie, installatie als onderhoud van machines, zoals schaarheftafels. De expertise in hydraulische heftakelliften vertaalt Stove ook naar autoliften, om aan de marktvraag tegemoet te komen. 100 procent Belgisch en steeds op maat van de wensen en specifieke situatie van de klant. 

De autoliften van Stove vinden ook hun weg naar appartementsgebouwen, zoals deze S5 lift.

Ruimtewinst, comfort en veiligheid

De redenen om vandaag een autolift te kiezen, zijn legio. Met een autolift blijft er voor de bouwheer meer leefruimte over. De bovengrondse en ondergrondse oppervlakten worden optimaal benut, wat de waarde van de woning ten goede komt. Met een druk op de knop verplaats je de wagen naar de kelder, die kan worden ingericht als garage. Maar ook brandhout, fietsen of tuinmeubelen kunnen zo eenvoudig getransporteerd worden naar de ondergrondse berging. Het algemeen comfort vaart er dus wel bij, net zoals de veiligheid. Auto’s, moto’s of elektrische fietsen zijn uit het zicht en bereik van personen met slechte intenties en tegelijk steeds beschikbaar voor de bewoners.

Drie toepassingen voor villa’s

Stove biedt in totaal vijf types autoliften aan, waarvan drie voor residentiële villa’s. Vooreerst is er S1, de inpandige autolift die de auto laat zakken naar de als parkeergarage georganiseerde kelderverdieping. Veiligheidsrubbers of lichtstralen zorgen voor een veilige omgeving en stoppen automatisch bij de minste twijfel. Het platform, voorzien van extra grip, wordt op maat gerealiseerd met een maximum oppervlakte tot 8 op 3 meter. Is er nood aan maar één ondergrondse parkeerplek, dan is er autolift S2. Hiermee maak je van de inpandige garage een ‘dubbeldekker’: de oldtimer veilig ondergronds met daarboven de familiewagen vertrekkensklaar in de bovengrondse garage. In opmars is autolift S3, een uitpandige baldakijn autolift waardoor er in huis extra plaats vrijkomt voor woonfuncties. 

De Stove S2 autolift met losliggend dak.

Gemeenschappelijke autolift op maat van appartementen

Daarnaast realiseert Stove autoliften op maat van appartementen en publieke ruimtes, zowel voor nieuwbouw als voor renovaties. Dankzij de schaarlift – ook in een dubbele uitvoering – wordt tot 7 meter overbrugd. In het geval van gemeenschappelijk gebruik gelden er trouwens extra veiligheidsvoorschriften. De lift bestaat sowieso uit een verlichte kooi in een afgesloten liftkoker. Verkeerslichten geven aan wanneer de lift vrij is en de wagen juist gepositioneerd is op het platform. Wat de besturing betreft, is er de keuze tussen drukknoppen, een codeklavier en/of een afstandsbediening. Tot slot is er nog de S5 autolift, de uitpandige variant in de vorm van een robuuste baldakijnlift voor appartementsgebouwen. Onmogelijke bocht bij het in- of uitrijden? Dan biedt het Stove elektrische draaiplateau soelaas. Deze kan vlak geïntegreerd worden in de vloer, maar is ook verkrijgbaar als vrijstaande schijf voor montage op een bestaande vloerplaat.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details