NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Wanneer maatwerk de maatstaf wordt
Het bovenste platform van de Stove S3 lift maakt onzichtbaar deel uit van je oprit, volledig afgewerkt met bestratingsmateriaal of gras.

Wanneer maatwerk de maatstaf wordt

Steeds vaker komt men uit bij een parkeerlift als eigentijds antwoord op de actuele parkeerbehoefte. Stove Autoliften speelt hierop in met vijf modellen die weliswaar volledig op maat worden aangepast aan de behoefte van het project. Honderd procent Belgisch: ontworpen, gemaakt en geplaatst door eigen personeel en installateurs waardoor men zeer flexibel kan inspelen op de specifieke situatie en wensen.

Tekst: Eva Goossens  |   Beeld: Stove autoliften

Een autolift met een glazen kooi? Of een platform met een aangepaste maatvoering? Het zijn maar enkele voorbeelden van hoe elke realisatie van Stove autoliften toch gepersonaliseerd wordt, telkens weer geënt op het specifieke project en de persoonlijke wensen van de architect en de eindklant.

Stove S5: de buitenlift voor appartementsgebouwen.

Expertise van een ervaren Belgisch familiebedrijf

Al sinds 1912 is Stove, vandaag nog steeds een familiebedrijf, actief in de machinebouw en transportsystemen. Naar aanleiding van een specifieke vraag van een klant, nu zeven jaar geleden, werd de eerste autolift gebouwd. Anno 2020 heeft deze activiteit, als gevolg van een groeiende marktinteresse, zich aanzienlijk uitgebreid. Diverse autoliften werden ontwikkeld, uiteraard conform de wettelijke voorschriften. Aangezien elke autolift op maat ontworpen en gemaakt wordt in het eigen atelier – enkel met kwalitatieve onderdelen – is flexibiliteit troef. Ook al bestaat het actuele assortiment uit vijf modellen, geen enkele opgeleverde lift blijkt helemaal identiek. En dat is de kracht van Stove autoliften dat alles in eigen huis produceert, een eigen plaatsingsdienst heeft en ook instaat voor het onderhoud achteraf.

Reden om te kiezen voor een autolift

De redenen om te kiezen voor een autolift zijn legio. Vooreerst is er de ruimtewinst: met een autolift behoort de verloren ruimte veroorzaakt door de inrijhelling tot het verleden. Veiligheid is een ander belangrijk thema. De wagens zijn uit het zicht en bereik van dieven. De bovengrondse oprit blijft bovendien vrij, wat niet alleen de esthetiek ten goede komt maar ook extra parkeerplaats biedt aan gasten. Tot slot blijkt een autolift meer te zijn dan een lift voor auto’s. Het is ook een makkelijke toegang tot de ondergrondse berging voor terrasmeubelen, fietsen en zo meer. Hierdoor wordt het bovengrondse ‘tuinhuis’ overbodig, wat in sommige architecturale situaties wenselijk is.

In 30 seconden brengt de S4-autolift de wagen met passagier naar de ondergondse parking van het appartementsgebouw.

Vijf situaties, vijf autoliften

Stove heeft vijf modellen, waarvan drie autoliften voor private woningen en twee voor appartementen en publieke ruimtes. Met model S1 maakt men van de kelder een garage, zonder inrijhelling. Stove autolift S2 is een dubbeldekker waardoor men twee parkeerplaatsen creëert op dezelfde plek. S3 is de autolift die uitblinkt in discretie en opgaat in de omgeving: het bovenste platform laat zich afwerken met bestratingsmateriaal of gras. Op  maat van appartementen is er de inpandige autolift S4 met verlichte kooi in een afgesloten koker, verkeerslichten en lichtstralen die elke beweging detecteren. De gemeenschappelijke autolift is uitgerust met drukknoppen, een codeklavier en/of persoonlijke afstandsbediening. Nog voor appartementsgebouwen is er tenslotte de S5 buitenlift waarbij een kooi naar boven komt die auto en bestuurder vervolgens veilig naar de ondergrondse garage brengt. Voor elke situatie een aangepaste autolift dus.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details