NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
“We geven de lichtplanner opties om creatief te zijn”
De vijf beschikbare kleuren op een rij.

“We geven de lichtplanner opties om creatief te zijn”

Nieuwigheden maken hun opwachting

Last van ‘een zittend gat’ hebben ze niet bij Exterus. Het najaar staat voor de deur en dat betekent een nieuwe editie van Architect@Work in Amsterdam, de verderzetting van de uitbreidingswerken aan de hoofdzetel in Roeselare en, het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan, het ontwerpen van nieuwe armaturen.

Na een deugddoende zomervakantie richt Juri Vannieuwenborgh van Exterus het vizier meteen op de toekomst en op het Taets Art and Event Park in Amsterdam. Een nieuwe editie van de internationaal gekende tweedaagse Architect@Work staat daar eind september op het programma en Exterus is als trouwe exposant opnieuw van de partij. “We stellen er Wally en Vela voor”, licht Vannieuwenborgh een tipje van de sluier. “Twee armaturenfamilies waarvan we veel verwachten.”

De bolvormige Wally is een leuk alternatief op de traditionele vormen van (kleine) spots.

Naar hartenlust combineren

Nala kennen we al langer bij Exterus en daar komt nu Vela naast te staan. “Een decoratieve uitbreiding op het Nala-gamma”, verduidelijkt Vannieuwenborgh. “Vela bestaat uit een elegante tube met een diameter van 40 millimeter. Onderaan voegen we een diffusor van plexiglas toe. Een prachtige lichtverdeling ontstaat. Vela is beschikbaar in drie lengtes 150, 222 en 370 millimeter en in verschillende stijlvolle kleuren zoals champagne, brons, gun metal brons, wit en zwart.”

Vela omvat een ganse familie, gaande van pendelarmaturen over opbouw- tot ook pendelversie in het magnetische railsysteem A-track-tif. “Met Vela zijn leuke en creatieve combinaties mogelijk”, schetst Vannieuwenborgh. “Speel naar hartenlust met de verschillende lengtes van de tubes en breng pendel- en opbouwversie samen. Het resultaat is steevast een unieke en persoonlijke verlichtingsoplossing.”

Polyvalente bol

De strakke buisvorm en de tube zijn een populaire designkeuze. “Maar ook de bolvorm is een designtopper en bovendien leuk om mee te werken”, aldus Vannieuwenborgh. “Een bol met een diameter van 60 millimeter, dat valt sowieso op. Zelfs al is de Wally, vernoemd naar een goede klant van Exterus, eigenlijk een vrij kleine spot, hij genereert toch een output van meer dan 500 lumen. Door gebruik te maken van een verdiepte lichtbron en een reflector houden we de verblinding minimaal (UGR19). Wally blinkt verder uit met zijn polyvalentie. Opbouw, inbouw, pendel en op het magnetisch A-track-tif railsysteem. Decoratief, functioneel en inzetbaar in een breed scala projecten.”

Blijven groeien

De bouwwerkzaamheden aan de hoofdzetel in Roeselare zijn ook volop aan de gang. Een drietal jaar geleden bouwde Exterus al een uitbreiding aan het oorspronkelijke pand. Vandaag gaat het om werkzaamheden aan de andere kant van het gebouw. “Wanneer de werken klaar zijn, hebben we onze oppervlakte verdubbeld”, rekent Vannieuwenborgh uit. “Een must om onze groei verder te laten gebeuren en tegelijkertijd onze gekende service te blijven behouden. We leggen een grote voorraad aan zodat we onze flexibiliteit blijven behouden. Komt er een zeer dringende bestelling, bijvoorbeeld voor levering dezelfde dag nog, dan kunnen we dat vaak ook realiseren.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details