NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Welke sanitair trends zijn ook praktisch toepasbaar in openbare ruimtes?

Welke sanitair trends zijn ook praktisch toepasbaar in openbare ruimtes?

Deze ruimte wordt meer en meer gezien als een plek die niet alleen functioneel is, maar ook in comfort voorziet. Denk maar aan het ontspannen in bad of aan het verzorgingsritueel dat je in de badkamer uitvoert. Er zijn wat dat betreft ook meer specifieke sanitair trends die in bredere zin zijn te vertalen en ook in openbare ruimtes toepasbaar zijn.

Optimale ontspanning

Een openbare ruimte, zoals een groot park waar iedereen toegang toe heeft, voorziet in de mogelijkheid om optimale ontspanning te beleven. De sanitaire trend van relaxen in de badkamer is wat dat betreft door te trekken naar ontspanning in de openbare ruimte. Voorwaarde is wel dat er dan voorzieningen zijn die bijdragen aan het ontspannen gevoel. In een badkamer is dat bijvoorbeeld een riante inloopdouche of een whirlpool en in een park kan dat een fontein zijn die het geluid van klaterend water voortbrengt.

Functioneel toilet

Het is in badkamers een trend om over een tweede toilet in huis te beschikken. Het tweede toilet dient dan vooral als functioneel toilet. Bijvoorbeeld om in de nacht gebruik van te maken en niet een trap naar beneden hoeven af te lopen. Deze sanitaire trend is natuurlijk ook op een praktische manier in openbare ruimtes toe te passen. Er zijn nog altijd veel plekken die als openbare ruimte dienst doen en waar geen toilet beschikbaar is. In dat opzicht is de realisatie van functionele toiletten zowel voor de badkamer als voor de openbare ruimte een echte aanwinst.

Mooie omgeving

Een mooie badkamer is een echte sanitaire trend en die uit zich in allerlei stijlen, van luxe tot romantisch en van stoer tot modern. In de badkamer is het fijn om in een mooie omgeving tot ontspanning te komen. Dat geldt natuurlijk ook voor de openbare ruimte. Het is prettig om in een omgeving te vertoeven die mooi is ingericht. Zo is het mogelijk om een park mooi in te richten met waterpartijen net als met fraai uitziende bankjes om even op uit te rusten. Zo zijn er allerlei sanitair trends ook in openbare ruimtes toe te passen. Daarbij vormen ontspanning, functionaliteit en esthetische beleving belangrijke kernwaarden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details