NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
“Winkelen in leuke, mooi verlichte setting”
De grootste Bell beschikbaar bij SG Lighting pronkt boven de toonbank, in een perfecte combinatie van zwart en goud.

“Winkelen in leuke, mooi verlichte setting”

Een fijne inspiratieplek voor ieders budget. Een eenvoudige missie die de eigenaars van Maison Mie voor ogen hadden toen ze hun conceptstore in Asper wilden openen. Een grondige verbouwing later, inclusief de implementatie van de verlichting van SG Lighting, zijn de deuren van de nieuwe zaak plechtig geopend.

Mieke Peteryns en Danny Vansteenkiste openden recent in Asper hun conceptstore Maison Mie. Een passie voor decoratie lag aan de basis, een industrieel pand werd omgevormd tot een gezellige winkel. Zwart plafond, muren in hout en accentmuren in crèmewit werken mooi samen om de vooropgestelde warme en gezellige sfeer te creëren. De eigenaars kozen voor SG Lighting als verlichtingspartner, zowel voor de verlichting in de winkel als buiten. “Op de gevel viel het oog meteen op onze Fagernes”, klinkt het bij Marc De Sutter, accountmanager Oost-Vlaanderen bij SG Lighting. “Klassieke wandverlichting in een moderne uitvoering. De ingebouwde lichtbron creëert verblindingsvrij indirect licht. Fagernes is beschikbaar in twee verschillende maten.”

Een oud industrieel pand werd een gezellige conceptstore. De wandarmatuur Fagernes creëert een indirect licht aan de gevel.

Gezellig zwart

In de winkel opteerden de eigenaars voor een combinatie van moderne toestellen en klassieke verlichting. Zo pronkt boven de toonbank het grootste model van de Bell-pendelarmatuur. De diep gemonteerde lichtbron voorziet een aangename en, belangrijk boven de toonbank, een niet-verblindende verlichting. “Bell bestaat in drie verschillende maten en vier kleurcombinaties”, aldus De Sutter. “Boven de toonbank van Maison Mie hangen drie exemplaren van het grootste beschikbare formaat. Om te voldoen aan de vraag naar een gezellige, warme sfeer werden het zwarte Bell’s met bladgoud aan de binnenkant. Let zeker ook op de mooie, ronde aftekening die op het plafond ontstaat.”

SG Lighting: “De uitgestalde producten belichten we met Nano Tilt.”

Koppeling met app

Zwarte armaturen, eventueel in combinatie met goud, vinden we doorheen de hele conceptstore. Zo begeleidt de flexibele ledstrip Stripline de klanten. Stripline is er in twee lichtsterktes, drie kleurtemperaturen en vier profielen. Passend in het verlichtings- en interieurconcept van Maison Mie werd geopteerd voor zwarte inbouwprofielen. “En ook in de paskamers gebruiken we zwarte armaturen”, benadrukt De Sutter. “We verlichten het pashokje met de vierkante downlighter Soft Square die naast zwart ook in een witte versie te verkrijgen is. De CRI van 98 garandeert een correcte kleurweergave en doordat de ingebouwde lichtbron diep zit, is het pashokje mooi verlicht met slechts een minimale verblinding. Verspreid in de winkel brengen zwarte Junistar Lux downlighters nog meer gezelligheid. Met smart dimmers sturen Mieke en Danny het hele systeem aan en via de SG Smart App is de creatie van verschillende sferen mogelijk. In combinatie met onze gateway zijn ze in staat om alles vanop afstand te bedienen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details