NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Wintersportvakantie met een Smart randje
In de kleur antraciet worden Gira-elementen geïntegreerd in de natuurlijke sfeer.

Wintersportvakantie met een Smart randje

Goede service, luxe kamers met geïntegreerde systemen en verbondenheid met de natuur: het vijfsterrenresort Moar Gut in Grossarl, Oostenrijk, combineert het allemaal. In twee recent toegevoegde houten torens zijn de ruime kamers volledig uitgerust met elke mogelijke vorm van comfort. Daarbij horen Smart Home-toepassingen en het geweldige uitzicht op de bergachtige omgeving.

Aan het Moar Gut Resort werden recent twee torens van vijf verdiepingen toegevoegd, bekend als de Hochgartl. Alle vormen in het design zijn zo ontworpen dat andere delen van het gebouw het panoramische uitzicht niet belemmeren en daarmee maximale privacy bieden. Het nieuwe torencomplex is gebouwd in negen maanden en opgetrokken uit lokaal larikshout. Alle bedrijven die betrokken waren bij de bouw – van aannemer en timmerman tot de kachelproducent – kwamen uit de omgeving Grossartal-Dorfgastein.

De suites in Hochgartl, die een oppervlakte hebben tussen 42 en 115 vierkante meter, zijn ook binnen ingericht met veel hout. De muren en plafonds zijn afgewerkt met hoogwaardig vurenhout en de vloeren met massief essenkernhout. De ingetogen maar stijlvolle inrichting toont zich in fijn linnen en loden stoffen, evenals op maat gemaakte meubels uit de plaatselijke Huber-werkplaats. Alle suites hebben minstens één aparte kinderkamer, een terras of balkon, en bijna allemaal hebben ze een vrijstaande tegelkachel van groen Sommerhuber-keramiek, die het middelpunt van de gezellige woonruimte vormt, vooral in de koudere jaargetijden. Ook leverancier van schakelmateriaal en do-motica Gira draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. De ecologische missie steunt op drie pijlers: economische, ecologische en sociale verantwoordelijkheid. Als productiebedrijf doet Gira er alles aan om het verbruik van hulpbronnen en de uitstoot van klimaatonvriendelijke emissies zoveel mogelijk te beperken. Het gebruik van regeneratieve energieën en milieuvriendelijke oplossingen staat evenzeer centraal als het voornemen om steeds intelligentere producten te ontwikkelen waarmee de gebruikers een bijdrage kunnen leveren aan de bescherming van het klimaat.

Een perfecte harmonie van design en functie met de Tastsensor 4 in het zwart tegen de mooie houten afwerking.

Smart suites voorzien van alle faciliteiten

Ondanks de gezellige huttensfeer mag niet worden vergeten dat de gasten in een vijfsterrenresort verblijven. Dit betekent dat het grootst mogelijke comfort en alle technische voorzieningen aanwezig zijn in de suites. Daartoe behoren grote draadloze flatscreentelevisies, die doen denken aan kunstwerken, maar ook de schakelaars en wandcontactdozen uit de designlijn Gira E2 zwart mat of de individueel toewijsbare Gira KNX tastsensor 4 voor slimme aansturing van de hele suite. Met één druk op de knop stel je temperatuur en verlichting in naar wens, open en sluit je de jaloezieën of schakel je de elektrische sfeerhaard in en uit.

Je wil ’s avonds nog snel even je foto’s uploaden van je smartphone, heerlijk naast de kachel zitten, of direct in het zachte bed ploffen? In de volledig uitgeruste kamer laad je niet enkel jezelf maar ook je apparaten weer op. Met de USB-wandcontactdozen heb je steeds een stroomvoorziening voor al je mobiele apparaten. Zodat je elke dag goed voorbereid op pad gaat. De strakke look van de contactdozen en schakelaars wordt subtiel geïntegreerd in de natuurlijke stijl van de kamers. Gira staat voor functionaliteit, zonder ooit in te boeten aan stijl.

Het Moar Gut resort, omgeven door bergen. (Beeld: [email protected])

Meer dan schakelaars

Het Duitse familiebedrijf Gira zag 115 jaar geleden het levenslicht in Radevormwald, Duitsland. Gira staat bekend voor schakelmateriaal, maar het bedrijf gaat veel verder dan dat. Ze zijn een van de oprichters van de vertrouwde KNX-standaard voor domotica en mogen zich dus zonder twijfel specialist noemen in integratie van systemen. Verlichting, verwarming/ventilatie/airco, videofonie, zonwering, … een waaier aan technieken wordt aangestuurd met de servers van Gira.

Gira-producten zijn eenvoudig te integreren en worden intelligent en duurzaam ontworpen. Het “Made in Germany”-label is een onbetwistbare kwaliteitsgarantie. De volledige productie gebeurt in het thuisland, leveringen komen rechtstreeks en er zijn korte communicatielijnen tussen Belgische vertegenwoordigers en het moederbedrijf. Gira streeft naar betrouwbare partnerships en denkt bij projecten actief mee met architecten, studiebureaus en installateurs.    

FICHE VAN PROJECT
  • Project Moar Gut Resort
  • Locatie Grossarl, Oostenrijk
  • Architect LP architektur

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details