NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Word ‘expert in ventilatie’ dankzij Renson
Met de nieuwe Flux+ Flat, Easyflex Rond 90 en Aeroo ventielen zorgt Renson samen met de Healthbox 3.0 als nog uitgebreider configureerbaar C+ ventilatieplatform voor een totaal ventilatie-aanbod dat voor elk project een oplossing op maat mogelijk maakt.

Word ‘expert in ventilatie’ dankzij Renson

Op z’n ‘Mastering Ventilation’ event pakte Renson uit met een totaalaanbod in ventilatie. Met de lancering van het Flux+ Flat balansventilatietoestel, trekt het z’n expertise in vraaggestuurd C+ ventileren door naar balansventilatie met warmteterugwinning. Tegelijk krijgt de Healthbox 3.0 unit er als modulair platform een extra configuratie bij. En met nog meer accessoires beschikbaar, zijn alle ventilatie-onderdelen perfect op elkaar afgestemd. Kwestie van alle betrokken partijen in de bouwkolom maximaal te ondersteunen met een correcte installatie, tijdbesparing én de energiezuinigste ventilatie-oplossing met de best mogelijke binnenluchtkwaliteit voor elk project.

Flux+ Flat: Nieuwe vraaggestuurde balansventilatie-unit

Met de Flux+ Flat lanceert Renson een compact, geconnecteerde en vraaggestuurde balansventilatietoestel voor zowel nieuwbouw als renovatie.Het enige op de markt dat z’n ventilatieniveau naast vocht- en VOC-, ook afstemt op basis van centrale CO2-detectie. In combinatie met de warmteterugwinning (die een thermisch rendement oplevert tot 91%) en het lage vermogen levert dat een uiterst energiezuinig, stil en volautomatisch ventilatiesysteem op met de laagste E-peil score in zijn klasse bij een restdruk van 200 Pa.

De unit is beschikbaar in uitvoeringen met een nominaal debiet van 275 m³/h of 225 m³/h, beiden verpakt in een behuizing van amper 118 x 74,5 x 30 cm die zowel tegen het plafond als de wand vlot te monteren is dankzij de meegeleverde beugels. Het ingebouwde plenum zorgt per aansluitpunt voor een dubbele mogelijkheid om de leidingen zelfs in de kleinste technische ruimtes zo efficiënt mogelijk te koppelen. Bovendien vergemakkelijkt Renson de installatie en inregeling van de Flux+ Flat met dezelfde unieke digitale tools als de Healthbox 3.0. Zo kan je elk project voorbereiden en ‘preconfigureren’ via het My-Lio beheerplatform. Ook opvolging na installatie verloopt via dat platform. Op de werf begeleidt de Renson Ventilation Set-up app je stap voor stap door de installatie, inbedrijfstelling en inregeling. Het resultaat? Tot 50% tijdbesparing per project.

Healthbox 3.0: Nog uitgebreider configureerbaar C+ ventilatieplatform

Net zoals dat van bij de lancering van de Flux+ Flat al meteen het geval is, is ook de Healthbox 3.0 als hart van een slim en vraaggestuurd C+-ventilatiesysteem modulair verkrijgbaar in verschillende configuraties. Met een configuratie 0.90, 0.81 CO2 (nieuw) en de Smartzone varianten 0.61, 0.50 en 0.43 zit je telkens goed op het vlak van zowel vocht- als VOC-detectie. Het onderscheid tussen de configuraties zit hem vooral in de CO2-detectie: beperkt tot de keuken bij de 0.90, extra centrale CO2-detectie bij de 0.81 CO2 en extra afvoer van vervuilde binnenlucht op basis van CO2-detectie in slaapkamers of andere droge ruimtes bij de Smartzone-configuraties. Zo is het voortaan nog eenvoudiger om voor elk project een gerichte keuze te maken op maat van de specifieke woonsituatie, de EPB-voorschriften en de wensen van de klant op het vlak van binnenluchtkwaliteit en comfort. Zelfs met de nieuwe 0.81 CO2 configuratie kan dat aan dezelfde prijs en met hetzelfde installatiegemak als voorheen. Ook hier zorgen het digitale My-Lio platform en de Ventilation Set-up app voor tijdbesparing en ondersteuning, van voorbereiding over installatie en inregeling tot opvolging en service.

Easyflex Rond 90: flexibele, ronde kunststof luchtkanalen

De ronde Easyflex kanalen (diameter 90 mm) zijn – samen met alle compatibele accessoires – een nieuwe variant naast de platovalen Renson Easyflex luchtkanalen, wel met hetzelfde debiet (50 m³/h). Daarmee heb je als installateur voor elke situatie en elk centraal ventilatiesysteem (C+ of D+) een flexibel, snel te installeren, akoestisch beter en makkelijker te reinigen alternatief voor galva kanalen. De platovalen kanalen zijn nog steeds ideaal voor installatie in chape, een isolatielaag of vals plafond of wand. De ronde kanalen zijn dan weer geschikt voor opbouw en om in een beton druklaag in te gieten. De lage drukval staat bij beide types garant voor een stil ventilatiesysteem en de gladde binnenwand voorkomt ophoping van stof en bacteriën waardoor de leidingen makkelijk te reinigen zijn.

Aeroo ventielen: stil en schroefloos monteerbaar

Renson pakt ook uit met een nieuw gamma ‘Aeroo’ ventielen voor zowel pulsie als extractie van respectievelijk verse en vervuilde lucht bij de Renson D+-systemen. Het aerodynamisch ontwerp maakt van de Aeroo zelfs het stilste ventiel met de laagste drukval op de markt. En nog meer goed nieuws, want de rubberdichting zorgt ervoor dat je deze nieuwe ventielen schroefloos kan monteren in elke leiding van 125 mm diameter. Dankzij het volledige gamma van overschilderbare ronde, vierkante, witte en zwarte ventielen kan je qua afwerking alle kanten op. En om de geïntegreerde debietregelaar juist af te stellen, hoef je zelfs geen trapje meer op. Dat kan vanop de begane grond met een optioneel inregelaccessoire.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details